Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні фіскалів інструктують, як не брати хабарі

Навіть пересічний громадянин відтепер може поспілкуватися у фіскальній службі з антикорупціонерами. При чому це може бути не офіційне звернення або скарга на папері, а просто бесіда.

Внутрішня безпека інструктує і самих співробітників фіскальної та митної служб, що робити у разі пропозиції грошей. Такі випадки непоодинокі. Іноді люди знають, що порушують закон, і по старинці намагаються купити закриті очі чиновника.

У лютому велика підготовча робота дала свої результати. На гарячому, тобто на хабарі, зловили чиновника, що перебувув на доволі високій та впливовій посаді. « Це працівник оперативного відділу, чиновник, який вимагав гроші за не проведення перевірки суб’єкта господарювання. По данному факту відкрите кримінальне впровадження та проводиться службова перевірка, Ми приймає активні дії, аби ситуації не повторилася,» – прокоментував Володимир Остріков, начальник управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Херсонській області

У службі внутрішньої безпеки фіскальної служби області зізнаються – недогледіли. Але виявлення такого факту дозволить у подальшому прикрити всі лазівки, що дають саму тільки змогу взяти хабара.

По всій фіскальній службі розвісили наліпки з попередженнями хабарникам. Жоден співробітник не пройде до свого кабінету, не звернувши увагу на попередження. В управлінні внутрішньої безпеки говорять, за співробітниками фіскальної служби пильнують щодня. Попереджають, що працюють цілодобово.

Аби не потрапити на гачок хабарника, громадян просять одразу повідомляти про навіть тільки спробу натяку на гроші. Тільки тоді вони зможуть застосувати всі свої важелі пливу на несумлінного співробітника. А останньому, у разі переконливих доказів його зловживань, обіцяють, що буде непереливки.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН