Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Володимир Миколаєнко на сесії Херсонської міської ради пообіцяв контролювати хід справи щодо побиття журналістки Євгенії Вірлич

Сьогодні під час пленарного засідання сесії Херсонської міської ради голова фракції ПП “Об’єднання “Самопоміч” Андрій Дмитрієв з трибуни висловив занепокоєння станом свободи слова у місті Херсоні. 

10 липня 2018 року було скоєно напад на журналістку Євгенію Вірлич прямо у стінах міської ради після засідання однієї з депутатських комісій. Подібний напад – вже третій за останній рік, а це означає, що ситуація з утиском свободи слова у нашому місті набула системного характеру.

Критика громадськими діячами та журналістами діяльності депутатів та чиновників не може бути підгрунтям для кримінальних розборок, – наголосив депутат і додав, що жодне гостре або й навіть грубе слово не можуть бути підгрунтям для побиття. Будь-яка суперечка має вирішуватись у цивілізованому руслі, відповідно до законодавства України.

Андрій Дмитрієв, на сесії звернувся до колег і пристуніх у залі із тим, що всі подібні випадки нападу на журналістів та громадських діячів повинні бути на контролі у міського голови, міської ради та ретельно розслідувані правоохоронними органами.

Міський голова Володимир Миколаєнко запросив на наступну сесію представників правоохоронних органів для звіту щодо руху справи.

За фактом нападу на Євгенію Вірлич відкрито кримінальне провадження за статтею 171 ККУ. Також за статтею 125 ККУ відкрито провадження щодо нанесення ушкоджень Олені Бідулі, яка захистила Євгенію, щойно побачила напад.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН