Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відлуння вчорашньої сесії – херсонській журналістці погрожують

Йдеться про херсонську журналістку Євгенію Вірліч, яка на Фейсбуці детально описала вчорашні події на сесії. Основну увагу вона приділила питанню, яке винесли першим на розгляд сесії, про зниження порогу закупівель через систему Prozorro із 1,5 млн. грн. до 30 тис. Нагадаємо, що сталося це під тиском Кирила Стремоусова, а ініціатива внести це питання у порядок денний належала депутату міськради Олегу Романюку:

 – Завдяки провокаціям професійного члена громади Кирилл Стремоусов та вчасній реакції Олег Романюк, з третього разу вчора ухвалили зниження порогу публічних закупівель – до 30 тис. грн. Щоправда, ненадовго: на півдня. Потім все стало “на круги своя”. Адже інакше і бути не могло. Ми ставили ставки: хтось із відмивачів коштів це зробить чи просто міський голова не підпише проект? Сталось перше: продажна відмивачка міського бюджету Ірина Ценкер, яка “за сумісництвом” годує дітей в херсонських школах тим, що порядні люди на помийку викидають, зачитала проект рішення про “доведення до законодавчого рівня” закупівель, тобто допороги – 200 тис. грн., як і було. І, здавалося б, усе ж гаразд, а чогось Ірину Іванівну рве – на погрози он скидається. Дешеві причому. Хоча….. Чому дивуватись: дешева людина – дешеві погрози.

Але цікава реакція певних особистостей на голосування за пониження допорогів.

Коли поіменно голосували за 30 тис. грн., в паніці почали бігати Ігор Токарєв, Руслан Рубан і вже згадана Ірина Ценкер. Я стояла поряд. “Что вы делаете?” – питається Ценкер у Рубана. “Та все будет нормально”, – відповідає Рубан. Ну дійсно ж “все нормально”: півдня потому “сміливці” дають Ірині Іванівні в руки проект рішення, аби самим не підставлятись, і підставляють її. Бо ж кращого виходу, аніж емоційна, жадібна і не спаплюжена надлишком інтелекту Ценкер просто не існує! І проект проходить. Після цього “смілива” Ірина Ценкер розкидається у Фейсбуці погрозами. Цікаво, де була “сміливість”, коли під тиском громади Ценкер голосувала “за” допороги у 30 тис. грн.? Фейсбук надає крила? ))

Цікавою була реакція видатного “АТОвця” всіх часів, депутата районної ради Ігоря Шведа, який професійно підсів на смоктання бюджетних коштів від особи ГО “”УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ ТА ВЕТЕРАНІВ АТО – ПІВДЕННА ФОРТЕЦЯ”: “Зачем они это делают?” А далі – погляд, ніби у дитини, якій цукеркою помахали і не дали. Тоді як волонтери по крихтах збирають кошти, аби поїхати в АТО і допомогти хлопцям, це дещо, спекулюючи на статусі, отримує бюджетні кошти, які йдуть невідомо куди і невідомо, навіщо. Хоча ні, відомо: Шведа в генделику на Сенявіна видно частіше, ніж раніше. Так от, панове волонтери, як потрібно діяти: волати на кожному кроці, що ти – воїн АТО, а тим часом щільно присісти на бюджетне фінансування: зарплата, бензин, навіть створення сайту. До речі, а де сайт? І що за сайт?

Ну і вишенька на тортику, як завжди: Руслан Рубан, який 4 рази тупо намагався протягнути 450 тис. грн. на ремонт ДМС. Ремонт ДМС – з міського бюджету! ДМС, яка сама собі заробляє! Ось що вони, животворні 10% відкатів роблять: не стидається людина принижуватись і відкрито волати за власний кишеньковий інтерес.

Я казала і буду казати: доки бюджет не перестануть зухвало пиляти, я БУДУ виводити на чисту воду. І заяви писатиму: фахові, повні – так, аби спокійно не жилось. І точно знаю: я все одно візьму гору.

З.І. Цікаво, вже всі “учасники” комісії, якої не було, свідчення дали?

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН