Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ділянку в прибережній зоні Херсона депутати міськради планують незаконно віддати в приватну забудову

Це питання на сесії, яка почалася сьогодні під номером 32 і ніби то під розвиток дитячого спорту. Але поряд розташовані приватні котеджі і поступово берег Дніпра захоплюється відомими екс-регіоналами. Більше того, на цій земельній ділянці вже закладено 3 фундаменти під 3 приватні будинки і йде повна маніпуляція думкою громадськості.

План по захопленню береговою частиною Дніпра був розроблений за часів Костяка-Януковича і тепер успішно втілюється командою майданного міського голови. Причому, документи за місяць проходять і Департамент земельних відношень, і постійну земельну комісію, яку очолює екс-регіонал Ігор Грек. Для будь-якого підприємця Херсона так швидко документи не потраплять без заочення деяких чиновників в сесійну залу.

« Підлеглі міського голови в протизаконний спосіб готують рішення і виносять в сесійну залу. Адже ці документи проходять і відповідний департамент, і земельну комісію, і навіть юридичну службу. Міський голова не зупиняє цей безлад, бо він не розумієть цього? Чи просто закриває очі на це, сподіваючись на колективну безвідповідальність?», – коментує відомий підприємець Валерій Синявський.
Більше того, законність наданих документів теж під великим питанням. Адже узаконення йшло горезвісним способом через суд якихось фундаментних блоків на 50 сотках, а нотаріус вже видав документи на 74 сотки. А Експерти і спеціалісти повинні були зробити відповідні висновки і не виносити це питання в сесійну залу, але вони цього не зробили. Чому?
Більше того, мова йде про будівництво в прибережній зоні.

«Але в 2км зоні великих річок будівництво заборонено. А будівництво в прибережній зоні Херсона йде. Бо так місцева влада хоче. Вона нікого не хоче чути щодо законності. Але рано чи пізно за ці речі доведеться відповідати», – прокоментував Юрій Попутько, директор Департаменту екології та природних ресурсів Херсонської облдержадмінстрації.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН