Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні херсонські депутати не підтримали створення хоспісу замість пологового відділення Тропінки

Депутати Херсонської міської ради відклали розгляд питання про утворення хоспісно-паліативного центру у місті. Саму ідею відкрити такий центр допомоги важкохворим депутатський корпус підтримав, але сам проект рішення визнали «сирим» і непідготовленим.

Питання викликало тривалі дискусії через те, що хоспіс виконавча влада міста спланувала створити, закривши, при цьому, пологове відділення міської лікарні ім. А. та О. Тропіних. При підготовці чиновники не взяли до відома рекомендації депутатської комісії і , на жаль, це стає традицією.

«Питання створення хоспісу не обговорювалось у постійних депутатських комісіях. Рекомендації профільної комісії, про що повідомив депутат Артем Кияновський, не були враховані, члени комісії не отримали відповідей, де знаходитиметься центр паліативної допомоги, які плани на утримання цього закладу, тощо. Лише на засіданні робочої групи стало відомо, що відкривається хоспіс шляхом закриття пологового будинку у Тропінці. Я відразу ж заявила, що не можна створювати такі центри за рахунок економії на здоров’ї матері й дитини. Пологи повинні бути безпечними і проходити у багатопрофільних медичних закладах, де породілля й немовля у випадку необхідності зможуть отримати кваліфіковану допомогу», – прокоментувала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН