Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Врятувати чиєсь життя може кожен херсонець

14 червня – Всесвітній день донора крові. Цього дня 1868 року народився Карл Ландштейнер, який отримав Нобелевську премію з фізіології та медицини за відкриття груп крові у людини. З того часу переливання крові стало звичною процедурою. На честь наукового відкриття Карла Ландштейнера у його день народження відзначається Всесвітній день донора.

У Херсонському обласному центрі служби крові зібралися працівники лікарні, донори та представники адміністрації міста, аби привітати всіх та відзначити кращих донорів Херсона.

До Всесвітнього дня у Херсонській міській станції переливання крові відкрита виставка молодої художниці Вікторії Хутковської. Яскраві абстракції Вікторії створюють веселу та творчу атмосферу в лікарні.

Виконувачка обов’язків головного лікаря Херсонського обласного центру служби крові Ганна Лагутіна привітала присутніх та подякувала молодій художниці за чудові картини: «Вікторіє, дякуємо, що Ви наповнили таким духовним змістом будні наших донорів та працівників. Ця виставка привнесла яскравий акцент. Ми дякуємо та сподіваємося на подальшу співпрацю».

Не перший рік секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко є донором крові, адже вважає, що крапля крові може врятувати чиєсь життя.

«Для мене цей день – важливий і відповідальний. Хочу привітати усіх медичних працівників від імені депутатів міської ради та міського голови з професійним святом. Я знаю, що зараз ви переживаєте складний період реформ, але продовжуєте допомагати й рятувати життя та здоров’я наших громадян. Хочу привітати усіх донорів! Велика подяка за вашу благородну справу. Ми можемо тільки здогадуватися, скільки життів ви врятували. Низький уклін вам!», – привітала присутніх Олена Урсуленко.

Під час урочистої зустрічі секретар міськради нагородила кращих донорів за активну діяльність, пропаганду донорства та з нагоди свята.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН