Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бериславський медичний коледж відзначив 55-річчя

У навчального закладу, як і в кожної людини, є свій день народження, своя біографія, певні етапи, що відіграють особливу роль у його житті. Цієї золотосяйної осінньої пори Комунальний заклад «Бериславський медичний коледж» відзначив знаменний ювілей – 55-річчя від дня свого заснування. Це солідний вік для перегляду своїх вагомих досягнень й напрацювань, позначених вагою здобутків, гуманністю устремлінь. Відзначення ювілейної дати навчального закладу – це глибокий аналіз пройденого шляху, а найголовніше – визначення нових напрямів підготовки студентської молоді, фахівців, цілителів людських тіл для реформованого медичного обслуговування.

17 листопада 2017 року стало красивим світлим святом завжди неспокійних директора і заступників, наполегливих викладачів і трохи зухвалих студентів, розважливих працівників бухгалтерії і буркотливих бібліотекарів, ввічливих секретарів і лаборантів, терплячої медичної сестри, суворих вахтерів і мудрих ветеранів. Величезна кількість людей зібралась в Міжнародний день студента, щоб відзначити 55-тий день народження одного з найкращих вищих навчальних закладів в Херсонській області.

Виконуючий обов`язки директора Бериславського медичного коледжу Кучер Володимир Петрович відкривав вечір привітань:

– Відрадно, що впродовж багатьох років наш навчальний заклад є одним зі знаних і найкращих професійних освітніх центрів регіону. Велика дяка тим, хто 55 років тому започаткував цей навчальний заклад, плекав його, удосконалював, зберігав у важкі часи, всі свої сили віддавав служінню людям, їх дітям, які тут навчалися та навчаються. Я низько схиляю голову перед їх величністю викладачами та співробітниками коледжу за їх титанічну працю зі створення належних умов для навчання і підготовки висококваліфікованих спеціалістів. Переконаний, що коледж і надалі досягатиме нових висот і успіху, підвищуватиме конкурентоспроможність своїх вихованців і медицини загалом, за великим рахунком – слугуватиме зростанню авторитету бериславського краю в Україні і поза її межами.

З прекрасною ювілейною датою Бериславський медичний коледж привітав єпископ Новокаховський і Генічеський – Філарет:

– Так як засіяна нива має заколоситися, а посаджене дерево дати плід, так і розпочата з Божого благословення п’ятдесят п’ять років тому попередниками справа підготовки медичних спеціалістів продовжується, бо має благородну мету і несе в собі найважливіше – турботу про Людину, збереження найціннішого, що вона має, – життя.

Вік Бериславського медичного коледжу – 55 років, помножений на долі людей, які стали справжніми легендами навчального закладу, тому обов’язковою сторінкою концерту стало вшанування ветеранів праці. Саме вони перетворювали студентів на героїв під час занять, а потім ці ж студенти ставали героями у житті, рятуючи людські життя. Саме ці невтомні сіячі знань запалювали вогник, який потім горів великим полум`ям жаги до знань і звершень!

Ветеран праці, викладач суспільних наук – Шараєва Діна Олександрівна, вклавши всі спогади про перших студентів і незабутні роки роботи в прекрасні поетичні рядки, нагадала як все тільки починалось.

В цей світлий і радісний для всіх день не мали права обійтися без сумної, але обов’язкової сторінки – «Пам’яті». Природа не терпить застою, тому кожен, хто самовіддано виконав свою працю, сьогодні є частиною славної історії медичного коледжу. Теперішні викладачі, студенти і ліцеїсти, переглянули пожовклі фотографії; спогади і пам’ять міцно зв`язали ниткою в одне, уважно вдивлялися в очі минулого і бачили в тих очах своє майбутнє. Не можна не згадати було і про талановитих особистостей – викладачів, які примножують справу колледжу, людей, які закохані в свою професію, в свій край, в свою державу!

Церемонію нагородження викладачів Бериславського медичного коледжу відкрила заступник голови Херсонської обласної ради – Рукавішнікова Оксана Олександрівна:

– В ці урочисті дні сподіваємося і віримо, що професіоналізм викладачів, бажання студентів вашого прекрасного коледжу принесе свої плоди, що ви подолаєте всі перешкоди і будете ще більше працювати, щоб зробити нашу Україну багатою, щасливою державою. Нехай завжди зігріває вас тепло людської подяки за добрі справи, зроблені в ім’я українського народу.

Голова Бериславської районної ради – Коновалов Володимир Іванович, побажавши життєвої успішності та творчого ентузіазму, зазначив:

– Бериславський медичний коледж став справжнім осередком медичної освіти в області, а його колектив постійно і наполегливо працює над реалізацією реформ медичної освіти в Україні, удосконаленням підготовки молодших медичних спеціалістів, зберігаючи кращі традиції попередніх поколінь.

Привітання та нагородження почесними грамотами викладачі та працівники коледжу приймали від голови Херсонської обласної організації профспілки працівників охорони здоров`я України – Гайдученко Миколи Івановича, головного бухгалтера Департаменту охорони здоров’я Херсонской обласної державної адміністрації – Бортник Світлани Михайлівни, голови Бериславської районної державної адміністрації – Гомона Олександра Вікторовича, міського голови – Шаповалова Олександра Миколайовича. Колектив Бериславського медичного коледжу з ювілеєм привітали директор Херсонського базового медичного коледжу – Ващук Микола Сергійович та директор Генічеського медичного училища – Піжук Лілія Степанівна, заступник директора з соціально-виховної роботи і профорієнтаційної роботи інституту здоров`я, спорту і туризму імені Тетяни Самойленко класичного приватного університету – Кунінець Олеся Олександрівна, лікар Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні – Холодняк Інна Вікторівна, головний лікар Каховської Центральної районної лікарні – Віттіх Олександр Олександрович.

В цей урочистий день до Бериславського медичного коледжу звернувся новообраний президент студентської ради – студент 2-го курсу відділення «Сестринська справа» – Мельников Валерій.

– Ми, студенти Бериславського медичного коледжу, об’єднаємося в єдиному пориві для вирішення питань щодо підвищення якості студентського життя. Всі разом ми створимо життєздатне, стабільно розвинене студентське самоврядування. Попереду на нас чекає серйозна робота і велика відповідальність. Але любов до рідної альма-матер буде направляти нас на цьому шляху. Разом ми зробимо студентське братство сильним, міцним і дружним.

Сьогодні місто Берислав, де голубінь неба зливається з хвилями Каховського моря і чайки рожевими крилами підіймають бризки Дніпровських хвиль, не зважаючи на свій вік, виглядає юним. Молодості та енергії старовинному місту додає студентство Бериславського медичного коледжу. Азартні та енергійні, амбітні та ризиковані, вільні, трохи зухвалі та незалежні, мотивовані на досягнення результату і творчі, вони мріють, щоб кожен випускник Бериславського медичного коледжу з гордістю міг сказати: «Я – медик, я – українець, я – носій духовного інтелекту гордої великої нації».

Своєю запальною енергію, вокальним та хореографічним талантом студенти запалювали вогнище єдиної родини, яку об’єднує навчальний заклад. Ювілей є перехрестя минулого, теперішнього і майбутнього. Сьогоднішній вік коледжу – це 55 років з часу заснування помножених на долю кожного, кому медична школа стала Alma mater! Природа не терпить застою, тому кожен, хто самовіддано виконав свою працю, сьогодні є частиною славетної історії медичної школи.

Сьогодні коледжу виповнюється 55. Багато це чи мало? З погляду історії – то лише мить, для навчального закладу – це пора розквіту, а з погляду людини – довгий відтинок часу, упродовж якого кілька поколінь викладачів самовіддано торували нелегкий шлях підготовки медичних працівників: це тисячі і тисячі лекцій, семінарів, екзаменів, це більше 10 тисяч випускників, які разом з дипломами отримали путівку в життя. Шлях, який пройшов коледж, заслуговує на повагу. Це живий літопис наполегливої, натхненної праці викладачів та студентів на шляху до визнання своєї ролі у суспільстві. А секрет успіху такої життєдайної енергії, великого творчого потенціалу, наснаги та вміння педагогічного колективу, – то це і історичне минуле, і бурхливе сьогодення, і віра в майбутнє освіти України, що допомагають осмислити сенс життя.

Викладач української мови та літератури М.О.Іщенко

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН