Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська сімейна поліклініка відсвяткувала перший ювілей

10 років тому на головному проспекті спального мікрорайону Таврійський була створена поліклініка сімейного типу №3 Херсонської міської клінічної лікарні імені Є.Є. Карабелеша. Ідея належала тодішньому керівникові, відомому лікарю Євгену Євгеновичу Карабелешу, чиє ім’я носить лікарня. Задовго до реформування галузі він доклав зусиль, аби медичний заклад став ближчим до пацієнтів, в ньому могли отримувати допомогу всі члени родини.

Зараз поліклініка – це два світлих поверхи, з лабораторією, кабінетами щеплення, УЗД, фізіотерапії та кабінетами для прийому лікарів. Розташовується на невеликій площі, тож кожний кабінет, приміщення і навіть меблі мають максимальну функціональність. Обслуговується тут 10 ділянок: за весь час роботи звернулося близько 500 тис людей.

На базі поліклініки проходять стажування інтерни, за 3 роки там залишилось працювати 7 молодих сімейних лікарів. Ще багато років тому, не чекаючи реформи, за власною ініціативою була створена комп’ютерна програма для ведення особових справ пацієнтів. У закладу є всі кабінети та функціональні можливості, все те, що в рамках реформи повинно передаватися на первинну ланку. Але головна цінність – це колектив лікарів, медсестер та адміністрації, а це 50 чоловік, яких об’єднує ідея та прагнення створити комфортні умови для пацієнтів. Очолює заклад Волкова Ольга Леонідівна.

«З великим задоволенням хочу привітати всіх із цією подією. Коли 10 років тому відкривався цей заклад, були скептики, які не вірили в такий напрямок, як сімейна медицина (адже на лікаря начеплять багато функцій, і в нього нічого не вийде). Євген Євгенович зміг переконати тодішнє керівництво міста в тому, що така поліклініка необхідна, особливо у Таврійському мікрорайоні. Керівництво закладу змогло включити нашу поліклініку у велику кількість проектів – і вона має обладнання. Всі повірили і зробили таку гарну справу! Тут все вірно організоване, не має «текучки» кадрів, є 50% молодих спеціалістів, а коли досвід та молодість поряд, то є чудові результати. У Херсоні ще багато місць, які потребують відкриття подібних медичних закладів!», – сказала головний лікар КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є. Є. Карабелеша» Алла Малицька.

Цього року колектив отримав з міського бюджету 108 тис. грн. на встановлення лічильників та 600 тис. грн. на оцифровувач для мамографа. Це зробить послугу доступною для херсонок і зручною для лікарів.

«Сподіваюсь, що медична реформа змінить ситуацію на краще і сприятиме тому, щоб молоді фахівці і досвідчені лікарі, залишались працювати в Україні. Від кожного з вас залежить здоров’я наших городян, кожен з вас доклав чималих зусиль, щоб цей ювілей відбувся. Щоденною і кропіткою працею ви працюєте на розвиток громади », – прокоментувала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

За довголітню сумлінну працю, високий професіоналізм, відданість справі, активну громадянську позицію, значний особистий внесок у зміцнення здоров’я населення міста та з нагоди 10-ї річниці відкриття сімейної поліклініки в Таврійському мікрорайоні кращим працівникам закладу були вручені подяки.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН