Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонмаш запустив у виробництво новий зернозбиральний комбайн

Працівників Херсонського машинобудівного заводу вітали з 130-річчям підприємства. Це одне з найстаріших виробництв сільськогосподарського машинобудування, яке було засноване як чавуноливарні майстерні, котрі згодом перейшли до випуску плугів, борін, сіялок та інших машин.

Зараз для підприємства не найкращі часи, але з його воріт продовжує виходити сучасна на сьогодні техніка. Вже цього року ХМЗ запустив виробництво нового зернозбирального комбайна Скіф 280 суперіор. Комбайн має технічні характеристики імпортних аналогів, але коштує набагато дешевше.

Зараз виробничий цикл на заводі залежить від сезонності. Основний обсяг роботи триває тільки 5-6 місяців на рік.

Цього року ювілейну дату святкували скромно, вшановуючи людей праці. Грамоти та подяки отримували слюсарі, шліфувальники, інженери і багато інших пересічних працівників підприємства. Заводчан вже традиційно привітали учні Херсонської загальноосвітньої школи №4, яка є підшефною. Діти подарували машинобудівникам вокальні та хореографічні виступи.

«Масштабні урочистості ми запланували на наступний рік, тому що таке свято потрібно зустрічати з певними досягненнями. А тим часом молодь активно долучається до виробництва і проходить практику на виробничих потужностях підприємства. Заводчани сподіваються, що буде кому продовжити їх справу та відзначити ще не один такий ювілей», – коментує “Українському півдню” Олександр Олійник, генеральний директор ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН