Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кошти від реалізації нелегальних врожаїв на Херсонщині підуть в дохід держави

Ще наприкінці минулого року очільник області Андрій Гордєєв видав розпорядження щодо проведення інвентаризації земель, щоб вивести з тіні земельні відносини на території області та забезпечити надходження до бюджетів платежів від операцій із земельними ресурсами. На цьогорічний урожай пшениці нелегальних господарів з Новотроїцького та Бериславського районів вже отримані дозволи суду на реалізацію посівів сільськогосподарських культур. На рейди податківці виходять не самі. Їх супроводжує поліція та представники прокуратури.

«В області йде активна робота вже по збору врожаю спеціально уповноваженими організаціями і, я думаю, що це буде суттєвим поштовхом для бізнесу все ж таки перейти в площину легальної праці на землі», – прокоментував «Українському Півдню» Ігор Клим, начальник ГУ ДФС у Херсонській області.

Збитки від такого явища рахують десятками мільйонів гривень. Зважаючи на всі обставини, комісіями були вжиті заходи щодо опису виявлених посівів зернових. Після проведення оцінки, врожай буде передано на продаж через акредитовані при ДФС України торговельні підприємства, які уповноважені на реалізацію конфіскованого та майна, що переходить у власність держави. А кошти від реалізації нелегальних посівів сільськогосподарських культур на Херсонщині надійдуть в дохід держави.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН