Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На території Херсонщини було зупинено міжміський автобус, де не було жодного дозвільного документу

Херсонські податківці спільно з представниками Трансбезпеки та Нацполіції зупинили міжміський автобус, який перевозив пасажирів без єдиного дозвільного документу. Пасажирський автобус «Одеса-Енергодар» був зупинений на території Херсона, і в ході перевірки документів з’ясувалось, що водій не має ліцензії на здійснення цієї діяльності, а також – висновку про медичний огляд. Зараз матеріали справи спрямовані до суду.

Про цей випадок повідомив начальник Головного управління державної фіскальної служби в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі Ігор Клим на прес-конференції.

Незважаючи на масштабну профілактичну роботу фіскалів, частина суб’єктів господарської діяльності продовжує працювати без дозвільних документів. Не зупиняють таких підприємців і суми санкцій, які можуть бути застосовані до них під час чергового рейду.

«Хочу повідомити про прецедент застосування санкцій у розмірі 17 тисяч гривень с конфіскацією транспортного засобу. Цю практику ми будемо розповсюджувати. І тому хочу сказати тим, хто має власну справу: набагато дешевше отримати ліцензію за кілька тисяч гривень, безкоштовно зареєструвати свій бізнес, сплачувати фіксовану суму єдиного податку і спати спокійно, аніж при першому виявленні платити від 17 до 34 тисяч, а при повторному – залишитись без знарядь праці, які, за законом, конфіскуються», – сказав Ігор Клим.

Під пильним наглядом податківців залишаються таксисти та ті суб’єкти, які займаються регулярними перевезеннями.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН