Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні вночі в Новокаїрах скоєно умисний підпал поля депутата Ігоря Йосипенка

Про підпал фермерського господарства, яке належить Ігорю Йосипенко, він сам повідомив на Фейсбуці. Депутат пише:

 – Сьогодні вночі в Новокаїрах скоєно умисний підпал мого поля. Якби охоронці вчасно не помітили вогонь, то збитків могло би бути на мільйони. Адже з іншої сторони поля стояла сучасна техніка: і комбайни, і трактори, які коштують мільйони і мільйони.

У мене гарні стосунки з фермерами і односібниками на території данної сільради. Наше підприємство виконує всі домовленості і зобов’язання перед ними. Умисний підпал, вважаю, через мою депутатську діяльність та з непримиренною позицією щодо незаконного вилову риби саме в селі Республіканець. Через це в мене досить напружені стосунки з головою Новокаїрської сільської ради Віктором Горбанем.

Я не одноразово викликав і представників рибінспекції, і поліції, і особисто інформував голову ради про незаконнні діяння на території Новокаїрської сільської ради, але браконьєрство чотирма бригадами продовжується. Хтось же закриває на це очі? Був кричущий випадок, коли я разом з Андрієм Лопушинським та Сергієм Дьяченко працювали на “Кам’янській Січі”, в нерест, серед білого дня бригада браконьєрів ставила сітки. Дивною була реакція голови Новокаїрської сільської ради на наше повідомлення, більше того, ймовірно, він і попередив браконьєрів, що ми викликали поліцію, бо ті швидко зникли.

Звісно, чотирьом бригадам браконьєрів не подобається те, що їм забороняють на водних плесах Новокаїрської сільської ради та Республіканця вести незаконний вилов риби. Вони теж затаїли образу. Але, якщо ми думаємо про майбутнє, – громаді потрібно, об’єднавшись, це припинити.

Важлива і роль правоохоронних органів. Адже порушення закону відбувається з чиєїсь мовчазної згоди. Сьогодні, на щастя, пожежу вдалось вчасно погасити. Але хочеться все ж нагадати, що умисне знищення врожаю на полі суворо карається – і буде прикро, якщо постраждає людина, яку хтось використав у власних цілях.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН