Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні у Голій Пристані говорили про створення госпітального округу

12 червня 2017 року в Голопристанській районної державної адміністрації відбулась робоча нарада щодо створення Херсонського госпітального округу. Захід відбувся за ініціативи голови районної державної адміністрації Тетяни Гасаненко та присутності директора Департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА Віктора Короленка, Голопристанського міського голови Олександра Бабича та голови райради Віталія Соловйова, голів райдержадміністрацій та районних рад, головних лікарів районних закладів охорони здоров’я Білозерського, Голопристанського, Каланчацького, Олешківського, Скадовського районів, міста Херсон та Гола Пристань, про це на Фейсбуці повідомляє головний спеціаліст відділу організаційної роботи та з питань внутрішньої політики апарату Тетяна Соловйова.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я ОДА, в Херсонській області планується утворити 4 госпітальні округи: Бериславський, Генічеський, Таврійський та Херсонський.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА зупинився на основних критеріях постанови КМУ. Так, багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування 1-го рівня має обслуговувати не менше 120 тис осіб, 2-го рівня – не менше 200 тис осіб. Зона обслуговування госпітального округу визначається своєчасністю доїзду до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування, що не повинен перевищувати 60 хвилин, та бути еквівалентна радіусу зони обслуговування 60 км.

У результаті реформи буде забезпечено головне: медичні заклади в області будуть перепрофільовані, а не закриті. Кожен лікар зможе максимально реалізувати себе і мати максимально якісні умови для надання медичних послуг. Це принципові умови.

Також постало питання створення госпітальної ради, до складу якої ввійдуть представники громад, делеговані відповідними радами, головні лікарі медичних закладів.

Присутні проглянули презентації про реформу системи охорони здоров’я в 2017 році: госпітальні округи – вторинна ланка, підготовлену Департаментом охорони здоров’я ОДА, та про Комунальне підприємство «Голопристанська центральна районна лікарня».

Головний лікар ЦРЛ Леонід Бритвін провів екскурсію закладом: побували у терапевтичному, дитячому, гінекологічному, травматологічному відділеннях. Варто зазначити, що гості району з цікавістю оглянули лікарню та прослухали про аспекти життєдіяльності закладу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН