Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині одноосібники за минулий рік задекларували 96 млн. гривень доходів

Селяни Херсонщини почали отримувати більше прибутків. Принаймні це вони показали у звітах під час компанії декларування 2017.

Одноосібники за минулий рік заробили 96 млн. грн. Це у 1,5 рази більше, ніж у 2015-му. Та й паперів до фіскальної служби надійшло на 300 більше, ніж торік. Про причини такого виходу з тіні говорити поки зарано, але є певні чинники. Цією категорією платників активно почала опікуватися податкова за активної підтримки місцевих чиновників. А, як відомо, по селах інформація поширюється з надзвичайною швидкістю.

Олена Грищук, начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області прокоментувала так: “Найбільш активними були в декларуванні такого виду доходів мешканці Великоолександрівського району – задекларували дохід 2,5 тис. мешканців, Білозерського району – 2,2 тисячі громадян, Горностаївського 2,1 тисяча громадян і майже по 2 тисячі декларацій подано жителями Генічеського, Голопристанського, Високопільського, Нововоронцовського та Скадовського районів“.

Найбагатшим виявився Великоолександрівський район, а найбіднішим – Каланчацький. Але хто насправді передовий, а хто відсталий за доходами селян, насправді, говорити складно. На статистичні дані впливає багато чинників. Це і скільки землі у одноосібників та й яку продукцію вони вирощують. Кількість ділянок у різних районах області може відрізнятися у рази. В одних це 5 тисяч, а в інших і до 50-ти тисяч доходить.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН