Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховська міська організація ветеранів відзначила 30-річчя

У відновленому Палаці культури Нової Каховки найчисельніша громадська організація міста відзначила річницю створення. Фронтовиків, партизан ІІ Світової війни, першобудівників Нової Каховки, ветеранів праці об’єднує нині міська ветеранська організація. Усього – 20 тисяч людей, чий внесок у Велику Перемогу над нацизмом і будівництво нового мирного життя є живим прикладом для підростаючого покоління.

«Внесок нашої ветеранської організації у виховну роботу з учнями шкіл, коледжів, технікумів, профтехучилищ є найбільш реальним і конкретним. Організація учасників бойових бій тієї далекої війни, будівників Нової Каховки, 60-літні ветерани праці – це об’єднана історія нашого молодого міста», – впевнений Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

Йдуть із життя учасники ІІ Світової. Зараз їх залишилось у місті лише 65. Двоє городян воювали з нацистами у партизанських загонах. 80 будівників, що прибули на будівництво Каховської ГЕС і почали зводити місто-супутник.

«До 65-річчя нашого рідного міста була випущена медаль. І на святкуванні ювілейної дати створення міської організації будуть вручені нагороди нашим ветеранам-будівникам. Ми тісно співпрацюємо з міською владою і завжди на всі знаменні події мер та представники влади відзначають наших ветеранів», – поділився голова міської організації ветеранів Дмитро Папуша.

З усіх куточків колишнього Союзу 1952 року до Нової Каховки приїжджали люди різних національностей і професій, щоб звести місто, в якому комфортно жити вже третьому поколінню новокаховчан.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН