Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські підприємці ухиляються від сплати податків, здаючи працівників в оренду

Херсонщиною поширюється ще одна схема ухиляння від сплати податків – так званий аутстафінг, коли одна фірма ніби здає робітника в оренду іншій. Але у фіскальній служби подібні угоди вважають такими, що не відповідають діючому законодавству, і обіцяють чималі проблеми і «орендодавцям» і «орендарям».

«Не менша відповідальність того, хто замовляє послуги сумнівного характеру. І питання виникнуть до замовника, бо він використовує працю особи-робітника. Він не має «прив’язки» до договору аутстафінгу. Тому особи, замовники таких послуг, будьте обережні! Бо виникнуть питання саме до вас», – попередила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олена Грищук.

На Херсонщині зараз діють дві такі фірми-аутстафери, які здають робітників в оренду. Щодо них вже відкриті кримінальні провадження. Інформацію вивчає і прокуратура. Але у фіскальній службі говорять, що таке явище в області не зникло і навіть прогнозують його поширення під час масових сільгоспробіт та курортного сезону. Тому радять хоч тимчасово, але оформлювати робітника відповідно до українського законодавства.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН