Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині почали випуск екологічних та енергозберігаючих будівельних матеріалів

Новокаховське підприємство «Піонер новітніх технологій» виготовляє будівельні бокси, наповнювачем яких є солома. У цьому аграрному краї її вважають відходом і найчастіше або спалюють, або переорюють. Будматеріал нагадує щити з подвійним каркасом. Всередину панелі і поміщається висушена солома пшениці (можливо використання і комишу). Виставкову залу для демонстрації зразків продукції підприємства (систем твердопаливних котлів, паливних брикетів) вже звели за цією технологією.

«Ось із таких плит зроблена ця будівля. Зводиться дуже швидко – у металеву чи дерев’яну конструкцію, як пазли, закладаються панелі. Ці блоки є найкращим енергозберігаючим матеріалом, що існує в природі. Ідея побудувати споруду саме за такою технологією була загальною, але солому як будівельний матеріал запропонував використати керівник підприємства Юрій Пронькін», – поділився засновник підприємства «Піонер новітніх технологій» Олександр Сидоренко.

Ідея у світі не нова. Наприклад, іспанці давно займаються випуском такого будматеріалу. При його застосуванні скорочуються терміни будівництва, а всі об’єкти відрізняються високими екологічними та енергозберігаючими характеристиками.

«Ці структурно-ізольовані панелі – найдешевший будівельний матеріал з оптимальними теплоізоляційними властивостями. Показник екологічної безпеки матеріалу перевищує вдвічі норму ДСТУ. Плити із соломи – це будівельний матеріал майбутнього, який можна використовувати при зведенні всіх типів споруд, окрім багатоповерхівок», – сказав керівник підприємства «Піонер новітніх технологій» Юрій Пронькін.

Солом’яні плити стійкі до цвілі, нетоксичні, міцні, поглинають звук, зберігають тепло. Також ці бокси абсолютно рівні, що полегшує процес зведення будівлі і економить час і матеріали при проведенні оздоблювальних робіт.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН