Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині знають як зекономити на опаленні

Підприємство «Піонер новітніх технологій» робить паливо з того, що додає проблем сільгоспвиробникам та комунальним господарствам. У хід йдуть трухляві дерева, старі пні, обрізані гілки, навіть кинута напризволяще дворічна солома. З цієї сировини на виробництві виготовляють брикети, пелети й тріску для твердопаливних котлів.

Новокаховське підприємство працює з місцевими громадами у Каховці та Бериславі. Всі роботи з контурування, спилювання, розкорчовування беруть на себе фахівці, а як плату забирають те, що залишається. Хоча це не основний напрям роботи.

«Для нас це скоріше – іміджевий напрямок, а не бізнесовий. Сировини багато (тирса, відходи), і це людям доставляє незручності. Ми ж допомагаємо позбутись проблем. І у нас купують пелети, брикети, подрібнену деревину», – розповів директор підприємства Олександр Сидоренко.

Останнім часом підприємство активно розвиває новий напрямок – енергосервіс. І тут вже працює не лише з громадами, а й з бюджетними установами. За власні кошти підприємство закуповує і встановлює твердопаливний котел і подає тепло. Такий вид опалення обходиться платникам дешевше і проблем з обслуговуванням вони не знають.

«Вже подаємо тепло до гуртожитку Новокаховського аграрного коледжу та приміщення, де розташовується підрозділ управління МНС. В установи є зацікавленість продовжити цю роботу. Наш вид палива є альтернативою традиційним газу, мазуту, вугілля, тому що він дешевший», – продовжив бізнесмен.

Розвивають не лише нові напрямки, а й розширюють коло партнерів. Допомогли місту Славутич (Київська область) з поставками тріски для котлів, які були встановлені за європейські кошти. Роботу новокаховчан оцінили, і зараз налагоджені зв’язки з Києвом та Житомиром.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН