Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Палац культури на Херсонщині має спільні риси із київським театром Франка

У відновленому Палаці культури Нової Каховки особливу увагу приділятимуть заходам пожежної безпеки.

10 років, мільйони гривень від держави, пожертви городян пішли на відновлення одного з найгарніших Палаців культури в області – Новокаховського. 2007-го в приміщенні сталась пожежа, наслідки якої ледь не стали катастрофічними. Врятувати споруду вдалось лише спільним бажанням і зусиллями влади і громади міста. І тепер після реконструкції до Палацу приїздять на екскурсії жителі ближніх районів, молодь Нової Каховки, яка вже встигла підрости за цей час.

Палац культури вражає архітектурою і інтер’єрами. 445 крісел глядацької зали виготовлені на Харківській фабриці «Прем’єра». Такі ж «толедо» є лише у Національному театрі ім. І Франка. Під час реконструкції будівельники намагались максимально наблизитись до первісного вигляду, але вже із застосуванням сучасних матеріалів та технологій. І тепер головне для адміністрації і працівників культури – дотримання всіх правил експлуатації.

«Звичайно, ми відчуваємо відповідальність за споруду, яка дуже сильно постраждала під час пожежі і відновлювалась десяток років. Тому, кожен працівник, керівник колективів серйозно ставлиться до правил, в тому числі і пожежної безпеки», – сказав директор Палацу культури Анатолій Лазарєв.

Після урочистого відкриття Палацу культури у день 65-річчя заснування Нової Каховки тут постійно працюватимуть 28 творчих колективів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН