Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

65-у річницю утворення Нова Каховка святкуватиме з відновленим Палацом культури

8 лютого наймолодше місто Херсонщини святкує День першобудівників. До ювілейної дати всі роботи з відновлення пам’ятки архітектури Херсонської області буде завершено. На 1 лютого загальнобудівельні роботи закінчились. Зараз справа за облаштуванням сцени і внутрішнім оздобленням.

Тільки 2016-го року з Державного бюджету регіонального розвитку на реконструкцію Новокаховського Палацу культури виділено 4 млн. 831 тис. грн.

Будівельники відновили повністю фасад Палацу, який завжди був окрасою нашого міста. При внутрішніх роботах всю стару дранку замінили новими сучасними матеріалами. З поставленим завданням підрядник впорався, роботи проведені якісно, у заплановані терміни», – прокоментував Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

До відновлення Палацу культури доклали зусиль і самі новокаховчани. Відразу ж після сильної пожежі (а сталося це 27 лютого 2007 року, напередодні святкування 55-ої річниці), в результаті якої вигоріла значна частина приміщення, громадська організація «За відродження Нової Каховки» утворила фонд для збору коштів на реконструкцію пам’ятки архітектури. І врешті, через 10 років Палац культури знову стане окрасою і візитівкою затишного невеликого містечка.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН