Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка святкуватиме 65-річчя утворення 10 днів

28 лютого наймолодше місто на Херсонщині відзначатиме 65 років від дня свого утворення. Молодість можна лише поставити у «плюс» – є точна дата, і не кожен населений пункт може цим похвалитися. Ще живі ті, хто зводив місто на Дніпрі, будував Каховську греблю, – їх називають першобудівниками, і вони – почесні гості на урочистостях у реконструйованому Палаці культури.

Рівно 10 років тому пожежа знищила внутрішні інтер’єри пам’ятки архітектури. І завтра у відремонтованому приміщенні відкриється новий сезон для всіх творчих колективів Нової Каховки.

«Єдина проблема – квитків на всіх не вистачить. Серед запрошених 450-ти – почесні гості, першобудівники, керівники міста і підприємств різних років, воїни-інтернаціоналісти й учасники АТО. Але всі охочі новокаховчани стануть учасниками святкового дійства протягом 10 днів. Жоден із творчих колективів не розпався за цей час. Більше того, їх чисельність збільшилась. І всі вони даруватимуть творчість своїм землякам. Вже кілька днів художні колективи повертаються до рідної домівки – завозять музичні інструменти, сценічні костюми. Душа радується від цього», – поділився Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

Відновлення візитівки міста стало справою більшості городян. З 42 витрачених на реконструкцію мільйонів, левова частина (28 млн.грн.) була витраченаі з міського бюджету. 13 мільйонів надала держава, з яких 5 виділені з Фонду регіонального розвитку за сприяння народних депутатів від Херсонщини Івана Вінника, Сергія Хланя та Олександра Співаковського.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН