Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новорайськ стане в майбутньому центром об’єднаної громади в Бериславському районі

Село вважається живим і перспективним, якщо в ньому діють дитячий садок, школа, амбулаторія, Будинок культури і пошта. Не просто діють, а функціонують у належних комфортних умовах.

Новорайська сільська рада Бериславського району на Херсонщині в цьому сенсі значно просунулась за останні роки. У Будинку культури Новорайського за кошти місцевої громади замінена система опалення та відремонтована покрівля. У сільському клубі діє бібліотека.

Місцева школа може теж похвались нещодавніми здобутками. Крім створення умов для нормального навчального процесу (заміна вікон, ремонт даху і спортивної зали), почали вкладати кошти у забезпечення доступу сільських дітей до сучасних технологій.

«Ми відкрили у Новорайській школі комп’ютерний клас. Але на цьому не зупиняємось. Я почув кожного вчителя і учня, і намагатимусь робити все, що в силах районної влади, для того, аби діти на селі мали достойний рівень освіти», – пообіцяв колективу школи голова Бериславської райдержадміністрації Олександр Гомон під час робочого візиту до Новорайського.

Загальноосвітній заклад потребує капіталовкладень, які місцевий бюджет «не потягне». Потрібна заміна системи опалення у приміщенні. Депутат обласної ради Ігор Йосипенко, який є керівником сільгосппідприємства «Злато Таврії» і працює саме у Бериславському районі, відчуває відповідальність за стан справ на селі.

«Питання про виділення коштів для Новорайської загальноосвітньої школи на заміну опалювальної системи вже розглянула і підтримала бюджетна комісія. Найближчим часом відбудеться сесія, де, я впевнений, депутати теж підтримають це питання. Тож, наступного року, сподіваюсь, ви навчатиметесь у теплих приміщеннях», – повідомив депутат облради Ігор Йосипенко.

Умови для перебування дитсадчат створені належні. А ось у дільничну лікарню потрібно вкладати немалі кошти. З децентралізацією їх у місцевій казні стало більше, і сільський голова Олександр Шокуров має плани щодо закладу охорони здоров’я.

«У лікарні потрібно встановити новий опалювальний котел, заміни потребує й водопровід. Я вже мав розмову з керівником обласного департаменту охорони здоров’я про відкриття на базі нашої амбулаторії терапевтичного відділення. За умови проведення ремонтних робіт на 2 поверсі могла б розташуватись і лікарня», – розповів голова Новорайської сільради Олександр Шокуров.

До Новорайської сільської ради входять ще села Заможне і Костирка. І покращення інфраструктурних об’єктів у цих населених пунктах – теж завдання для влади усіх рівнів. Тим більше, Новорайськ в майбутньому стане центром об’єднаної територіальної громади. Про це йдуть нині перемовини з громадами навколишніх сіл.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН