Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громадські активісти розкритикували Миколаєнка

Учорашнє сесійне засідання Херсонської міської ради було знаковим за кількості присутніх представників громадськості. Зала бува наповнена вщент активістами різних політичних та громадських об’єднань. Це свідчить про те, що херсонці стали більш активними і готові впливати на процес формування і розподілу коштів громади. І все ж активісти змушені констатувати, що мер і промерські депутати не готові дослухатись до думки громадських діячів.

«Ми неодноразово говорили, що бюджет має бути прозорим. Але прозорість зовсім не означає, що на офіційному сайті міської ради будуть виставлятись суми – куди і скільки витрачено. Навпаки – громада має право і повинна брати участь в розподілі бюджетних коштів. Існує багато інструментів: громадські слухання, бюджет участі. Вони вже діють в інших обласних центрах, але, на жаль, тільки не в Херсоні», – сказав координатор ГО «Ми – херсонці» Андрій Ткаченко.

Багато чого могла б змінити позиція міського голови. Але Володимир Миколаєнко, який стояв на Херсонському Майдані і говорив про розвиток громади, захист її інтересів, поки від слів до справи не просунувся.

«Мер став заручником політичних сил, власних амбіцій або людей, які на сьогоднішній день його контролюють. Ми змушені визнати, що мер не є самостійною фігурою», – впевнений громадський діяч.

Хто або що примушує нинішнього градоначальника діяти дуже часто не в інтересах херсонців (ситуація з тарифом на маршрутки, наприклад), – задачка для політологів і експертів, можливо, навіть психологів. Поки ж у програші – жителі міста.

Поділитись публікацією

Один коментар

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН