Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські танцівники у Львові взяли три перших місця

На фестивалі-конкурсі мистецтв «Місто Лева-2017» студенти Херсонського училища культури посіли перші три місця у трьох номінаціях: народні танці, сучасна хореографія та народна стилізація у категорії «професіонали».

Конкурс проходив в одному з найгарніших міст України – Львові у минулі вихідні. Ансамбль танцю «Тронка», хореографічні колективи «Ексклюзив-денс» та «Фольк-денс» виступили у перший день конкурсу і дізнались про свою перемогу вже в останній.

«Кожен колектив отримав сертифікат на 500 євро для участі у фестивалях дитячого творчого центру «Разом», який щоліта працює у місті Кітен (Болгарія). Також ми отримали бонус – перебування на наступних фестивалях, організованих ВГО «Європейська фестивальна-концертна молодіжна ліга», обійдеться нам вдвічі дешевше. Перемога на фесті «Місто Лева» дуже важлива для колективу Херсонського училища культури і ми можемо пишатись рівнем підготовки наших танцюристів», – розповіла викладач кафедри хореографії Ірина Режек.

Херсонські хореографічні колективи не встигли взяти участь у гала-концерті Львівського фестивалю. В урочистій обстановці керівникам були вручені дипломи і кубок переможця. Викладачі і студенти сподіваються, що зможуть взяти участь у Болгарському фестивалі, на який привезуть свою програму. Познайомлять світ з часткою культурного надбання українців і сучасним мистецтвом хореографії.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН