Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Лазурному пройде масштабний хореографічний фестиваль «Зірки Прибрежного»

З 16 по 30 червня у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Прибрежний», що у смт Лазурному Скадовського району, відбудеться 9-й всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва. І хоч до початку дійства залишається більше місяця, організатори говорять, що вже зараз у них аншлаг із заявками від претендентів з різних областей України.

Цього року вперше серед маленьких конкурсантів будуть і білоруси. Так, поступово фестиваль розширює свою географію. 9-й рік поспіль представники обласного осередку національної хореографічної спілки, «Благодійного фонду розвитку талантів ім. Семена Ривкіна» та Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості збирають на лазурному узбережжі виконавців, аматорські колективи, ансамблі спеціалізованих навчальних закладів мистецтва і культури з різних куточків України.

«До нас надійшло вже багато заявок від учасників з різних областей. Фестиваль хореографічного мистецтва знаходить і підтримує талановитих виконавців і колективи, стає майданчиком для обміну досвідом і розширення репертуару хореографічних колективів. І найголовніше – є творчою лабораторією завдяки проведенню майстер-класів», – розповів директор позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Прибрежний» Ігор Панфьоров.

Конкурс проходитиме у трьох номінаціях: естрадний, сучасний та народний танець у шести вікових групах. Причому, один колектив може спробувати сили у кількох видах танцю одразу. При оцінюванні виступів враховуватимуться художній рівень постановки, самостійність балетмейстерського вирішення та рівень виконавської майстерності. І, звичайно, крім конкурсних виступів і майстер-класів, на учасників чекає чудовий відпочинок на одному з кращих місць Чорноморського узбережжя на Херсонщині.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН