Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міжнародний конкурс «VIVAT, MUSICA!» стартував у Новій Каховці

Рекордну кількість учасників – 123 юних музиканта – у Новій Каховці  зібрав цьогорічний  міжнародний  конкурс академічного мистецтва юних «Vivat, musiсa!», повідомляє НК Онлайн.

Знаковим  стало  і те, що  нарешті  конкурс після довгих 10 років повернувся у рідні стіни – і відбувається у  відновленому Палаці культури.

На урочистому відкритті до  присутніх з привітальними словами звернулися міський голова Володимир Коваленко, начальник відділу культури і туризму Наталія Зарудна,  ієромонах Іларіон, генеральний директор ПАТ «Фірма Херсоноблагробуд» Анатолій Подофа, голова журі, заслужений діяч мистецтв України, композитор Богдана Фільц, засновник, творчий  президент конкурсу Любов Працюк.

Вітаючи  учасників і глядацьку аудиторію, відомий музичний діяч Валентина Кузик наголосила, що за 17 років проведення конкурс набув широкої популярності і є одним з найпрестижніших в Україні,тож брати у ньому участь – вже значне досягнення. Після заснування «Vivat, musiсa!» у далекому 2000-у приклад Нової Каховки наслідували й інші міста, та лише наше продовжує  відкривати нові таланти і нові музичні обрії для обдарованої молоді.

За першість у різних номінаціях цього року   змагаються  музиканти з  таких міст як Одеса,  Київ, Хмельницький, Харків, Львів, Олешки, Каховка, Нетішин, Софіївка та ін. Звичайно ж,  є серед учасників і наші талановиті земляки.  До складу жюрі  увійшли знані в усій Україні та за її межами музичні діячі, а незмінною  його очільницею є музикознавець  Богда Фільц.

Під завісу  урочистого відкриття, після вітань та виступів  місцевих музикантів, творчий дарунок присутнім презентував  член журі, композитор Олег Польовий, після чого президент МКАМЮ «Vivat, musiсa!» Галина Ходос оголосила конкурс відкритим. Попереду – напружені і захоплюючі  дні змагань,  підсумки яких будуть підведені у суботу, 3 червня.

Бажаючі можуть відвідати прослуховування конкурсних програм юних музикантів. До вашої уваги програма конкурсу.

31 травня середа  10.0014.00

19.00

 

 ·         Прослуховування  піаністів середньої та старшої груп.·         Прослуховування  вокалістів.

·        Творча зустріч з композитором,  старшим  викладачем  ОДМА  ім. Нежданової, О. Польовим. Творча зустріч з композитором Л. Працюк.   

 1 червня четвер 10.00 19.00
  • Прослуховування учасників. Струнники. Народники. Духовики. Ансамблі.
  • Виступ  доктора філософії мистецтва, професора НМАУ ім. П. Чайковського, Ю. Глущенка.  Фортепіанна музика.
  • Виступ  композитора  Б. Працюк.
 2 червня п’ятниця  10.00 

15.00

 

18.00

 

  • Прослуховування учасників м. Миколаєва. Піаністи.

     Народники. Духовики. Вокалісти. Ансамблі.

  • Репетиція з оркестром “Гілея”  Херсонської філармонії. 

 

  • Конкурс  “Концерт з оркестром”.  

 

 3 червня субота  12. 00 

 

 

14.00

 

  • Святковий урочистий концерт переможців.
  • Закриття конкурсу. Нагородження.

 

  • Пресконференція  за висновками   ХVІІ МКАМЮ “VIVAT, МUSICA!”
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН