Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці декларують мільйонні статки

 

За два місяці 2017-го громадяни вже подали майже 5 тисяч декларацій про майновий стан та доходи, в яких показали 112 млн. грн. прибутків. 6 херсонців не приховують свої мільйонні статки. Багатії задекларували 38 мільйонів. Це – третина від всіх сум, про які поки що відзвітували жителі області цьогоріч.

«Мільйонні статки задекларували громадяни від реалізації нерухомого майна та від отриманої спадщини. Також чотири громадянина задекларували доходи як інші», – повідомила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олена Грищук.

Щороку в області найбільшу кількість декларацій подають люди, які вирощують сільськогосподарську продукцію на власних земельних ділянках. Але поки що вони не квапляться. Податківці звертаються до сільгоспвиробників і наголошують, що цим прирікають себе на стояння у чергах, адже таких платників в області десятки тисяч.

Поки що до інспекцій завітало не так багато людей, які отримали прибуток за кордоном. Але у податковій не засмучуються. Говорять, що таких жителів області доводиться почекати. Зібрати всі довідки, щоб не платити податки двічі, іноді не так легко, тому їм йдуть назустріч. Головне – встигнути написати відповідну заяву, за якою термін можуть подовжити навіть до 31 грудня. Але декларацію потрібно буде подати обов’язково. Навіть за тієї умови, якщо платити нічого не доведеться. У всіх, хто має це зробити, є час до початку травня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН