Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Комунальні підприємства Херсона працюють на власний карман, тому вони збиткові, – Путілов

Для виконання робіт, необхідних для нормальної життєдіяльності міста, влада створює комунальні підприємства. Платить зарплату робітникам, керівництву – немалі кошти (від 20 тисяч гривень, чим не може похвалитись середній приватний підприємець), за ті ж бюджетні кошти купується обладнання. Таких КП в Херсоні ні багато, ні мало – 88.

Від високооплачуваних менеджерів комунальних підприємств громада чекає виконання планових показників. Так ось, у пояснювальній записці департаменту фінансів міськради вказано, що бюджет не доотримав податку на прибуток підприємств комунальної власності на 57,5%. (КП «Дорожник», МКП «Херсонтеплоенерго», КП «Сервіс центр», КП Херсонкомунтранссервіс»).

Чистого доходу від діяльності комунальних підприємств не надійшло у казну майже 1 млн. грн. (не виконано на 82%). До вищезазначених підприємств (крім «Херсонтеплоенерго») додались «Херсонміськсвітло» та «Геополіс».

Варто окремо сказати про підприємство, що займається збором за місця для паркування транспортних засобів – КП «Сервіс центр». Доволі дивно, ніхто з водіїв не може припаркувати авто на стоянці без плати. Тоді питання: куди йдуть ці кошти, якщо підприємство на чверть недовиконало планові показники? І це – півмільйона гривень.

На всі ці цифри звернув увагу міського голови член виконкому Станіслав Путілов під час засідання виконавчого комітету, де розглядався звіт про виконання бюджету минулого року: «І це – робота комунальних підприємств. Надії на те, що цього року комунальні підприємства зроблять прорив у своїй діяльності, і замість традиційного «освоєння» бюджетних коштів почнуть заробляти і приносити дохід, чесно кажучи, мало, а то й зовсім немає. Комунальні підприємства Херсона працюють на власний карман, тому вони збиткові!».

Змінились обличчя у владі, та незмінними залишається небажання змінювати підходи у роботі, ставити на керівні посади ефективних менеджерів, або ж для виконання робіт залучати на конкурсній основі приватників, які можуть зробити все швидше і якісніше.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН