Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина “поділилась” з Миколаєвом саджанцями унікальних асканійських дубів

Член громадської ради з питань туризму Миколаївської ОДА Тетяна Чичкалюк зі своїми однодумцями ініціювали програму відродження дібров у ландшафтних парках області. Цю ідею підтримала директор ТОВ «Золотий Колос», депутат обласної ради Надія Іванова, пише газета “Рідне Прибужжя”.

«Днями з Баштанської філії «Золотого Колосу» до всесвітньо відомого біосферного заповідника «Асканія Нова» було відправлено п’ятдесят саджанців троянд, а з Херсонщини до Миколаєва вирушили жолуді знаменитих асканійських дубів, висаджених ще наприкінці 19 сторіччя засновником Асканії бароном Ф. Фальц-Фейном.

Три мішки жолудів назбирали школярі з Асканії Нової, а пророщувати та висаджувати юні дубки, передусім на батьківщині знаменитого козацького роду Скаржинських, у Трикратах та Актовому, будуть школярі Миколаївщини вже наступної весни. Тож коли в Асканії Новій зацвітуть миколаївські троянди, на Миколаївщині зазеленіють юним листом херсонські дубки, як продовження справи степового і полезахисного лісорозведення, розпочатої у Північному Причорномор’ї Віктором Скаржинським».

Херсон daily

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН