Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Учасники бойових дій з Миколаївщини отримали 24 сертифікати на житло

У вівторок, 28 грудня, в Миколаївській обласній державній адміністрації учасникам бойових дій вручили 24 сертифікати на придбання житла.

Так, 9 квартир, були придбані за рахунок коштів обласного та міського бюджетів, а 15 за рахунок коштів державного бюджету.

Сертифікати вручили голова Миколаївської ОДА Віталій Кім та секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько.

Як зазначив Віталій Кім, зараз з Міністерством оборони йде плідна співпраця щодо подальшої купівлі квартир для військових.

«Зараз працюємо з Міністерство оборони щодо купівлі квартир в Миколаївській області для військових. Це від 100 до 300 квартир. Будемо намагатися отримати максимальну кількість. Також разом з містом розробляємо програму для військових щодо забезпечення житлом. Ми розуміємо, що по ПДФО військові платять дуже багато, частина цього ПДФО повинна їм повертатися, тому працюймо в цьому напрямку», – сказав очільник області.

Зі своєї сторони секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько повідомив, що програма «Турбота» буде діяти й фінансуватися надалі.

«Хочу зазначити, що Миколаїв став першим містом в Україні, де створено управління ветеранів. До задач цього управління входить також наша взаємодія з військовими, піклування про них та створення таких подій й програм як сьогодні», – доповнив він.

Додамо, що заходами Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» передбачено придбання житла для окремих категорій громадян на умовах співфінансування (50% з обласного бюджету, 50% з відповідного місцевого бюджету). На 2021 рік в обласному бюджеті на зазначені цілі було передбачено 5 млн грн та 5 млн з міського бюджету міста Миколаєва.

Таким чином було придбано 10 квартир для учасників бойових дій та членів їх сімей, що перебували на квартирному обліку міста Миколаєва та 1 квартиру для родини загиблого ліквідатора, що постраждав від наслідків Чорнобильської катастрофи (2 сертифікати були вручені раніше).
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН