Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рибних патрульних Херсонщини відбиратимуть за відкритим конкурсом, а навчатимуть – європейці

У 2017 р. на Херсонщині з΄явиться Херсонський рибоохоронний патруль. Його буде створено замість ліквідованої Херсонрибоохорони.

За інформацією Держрибагентства, в органі працюватиме близько 40 рибоохоронних патрульних, всі вони будуть відібрані за процедурою відкритого кадрового конкурсу за участі представників громадськості та  органів місцевої влади, повідомляє Таврія24.

«Рибоохоронний патруль – це орган із якісно іншими стандартами та підходами до роботи.  Новий персонал, який прийде в галузь через прозорий конкурс. Після цього ми організуємо для них фахове навчання – законодавство, іхтіологія, стажування у європейських експертів. Коли ми запускали Київський рибоохоронний патруль, то знаннями з ними ділилися експерти з Литви та з Норвегії. Думаю, вони  допоможуть нам і з підготовкою  Херсонського патруля»,  ̶  повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів. Відкритий кадровий конкурс на посаду рибних патрульних відбудеться відповідно вимог  нової редакції Закону «Про державну службу», включатиме  електронне  тестування та співбесіду.

Він додав, що всіх співробітників Херсонрибоохорони буде звільнено в рамках ліквідації органу. На відміну від Національної поліції України, процедура переатестації у рибоохоронному патрулі не передбачена. Якщо колишні співробітники рибоохорони, захочуть працювати  у новому органі, то їм для цього також буде потрібне прозорий конкурсний відбір. 

Незважаючи на тимчасове призупинення конкурсу у зв’язку із ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду м. Києва, Держрибагентство здійснює усі необхідні юридичні дії для  того, щоб розблокувати проведення конкурсу, закінчити процедуру призначення керівника Херсонського рибоохоронного патруля та розпочати конкурсний відбір  інспекторського складу рибоохоронного патруля.

Голова Херсонської Обласної державної адміністрації  Андрій Гордєєв  зазначив: «Держрибагентство та Херсонська ОДА підписали Меморандум про   співробітництво у сфері розвитку рибного господарства між Державним агентством рибного господарства. Ми всебічно  сприятимемо проведенню  відкритого кадрового  конкурсу до рибоохоронного патруля. Робота патруля має бути чіткою, прозорою, зрозумілою для громадськості».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН