Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ситуацію з фінансуванням ПТУ в Новій Каховці вдалося відрегулювати, – Олександра Карпенкова

Передача повноважень утримання закладів профтехосвіти з Державного на місцеві бюджети викликала паніку і у самих можновладців, і у колективів ПТУ.

Зазвучали прогнози, що держава хоче знищити систему. Представники місцевих рад в один голос стверджували, що не зможуть профінансувати в повному обсязі професійно-технічні училища.

Яким був рік, що минає, для колективу Новокаховського професійного електротехнічного ліцею, розповіла директор Олександра Карпенкова.

«Нестабільність далася взнаки. Через затримки з виплатами зарплат звільнились кращі майстри й викладачі. Але ситуацію вдалось відрегулювати. Частину витрат взяла на себе Новокаховська міська рада. Решта необхідної суми була погашена за рахунок державної субвенції. Ми віримо в те, що наступного року ліцей фінансуватиметься по захищених статтях обласного департаменту освіти й науки і не буде затримки з виплатами. Врешті, саме профтехосвіта готує висококваліфікованих робітників, які можуть працювати у різних сферах економіки. А країні зараз потрібні робочі руки», – прокоментувала Олександра Карпенкова.

У Новокаховському професійному електротехнічному ліцеї навчається 345 студентів з різних районів Херсонської області. Навчальний заклад надає якісні освітні послуги, має сучасну матеріально-технічну базу для підготовки кадрів робітничих професій. Випускники можуть найти робочі місця на підприємствах, в організаціях, відкрити власну справу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН