Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Києві на “Аграрному Олімпі” сьогодні відзначають кращі сільгосппідприємства Херсонщини

У столиці зібрались керівники найкращих і найефективніших агропідприємств України. Серед них – і агропідприємства”Злато Таврії”. Урочистості відбуваються у FREEDOM Concert Hall. Це водночас і підсумки аграрного сезону, і пошук рішення спільних проблем, яких в галузі чимало.

Херсонщина – аграрний край, де споконвіку землеробство було пріоритетним напрямком розвитку економіки. Саме агропромисловий сектор гарантує самодостатність і продовольчу безпеку країні.

Рік для сільгоспвиробників був, в цілому, успішним. Лише ранній, як для нашого кліматичного поясу, сніг не дав деяким підприємствам зібрати частину врожаю рису, сорго, сої, соняшника та кукурудзи. Перспективи врожаю на 2017-й рік теж обнадіюють. Площі озимої пшениці, у порівняні з 2015 роком, збільшені в області на 56%, озимого ячменю – на 70%! Стан посівів задовільний, всі передумови для гарного врожаю створені. Багато чого залежить від погодних умов, тож хотілось би побажати всім сільгоспвиробникам сніжної, м’якої зими і теплих весняних днів та дощу в травні», – поділився в інтерв’ю виданню “Український південь” керівник агропідприємства «Злато Таврії», депутат обласної ради Ігор Йосипенко.

josipenko-olimp
Ігор Йосипенко

Чи вплине на стан АПК області коливання курсу долара? Ігор Йосипенко вважає, що ні, оскільки більшість сільгоспкультур експортуються на зовнішні ринки. Тому, закономірно, що аграрний сектор впливає і на зміцнення гривні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН