Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

День поля на Херсонщині об’єднав сільгоспвиробників

У Бериславському районі сьогодні відбувся День поля й демонстрація в роботі сучасної сільськогосподарської техніки.

Захід проходив у селі Новокаїри, на території агрофірми «Милівська», яка є підрозділом агрохолдингу «Злато Таврії». Саме це господарство для проведення Дня поля обрано невипадково, бо займається вирощуванням на зрошуваних землях, які є економічно вигідними. За 2 роки своєї діяльності підприємству вдалося повністю відновити систему зрошення, створивши додатково нові робочі місця та інвестуючи кошти в розвиток сільської громади.

Ігор Йосипенко, керівник агрохолдингу «Злато Таврії» розповів, що у планах агрофірми «Милівська» розширення діяльності: «Найближчим часом ми плануємо збільшити обсяги зрошуваних земель до 2000 га, за рахунок чого зросте і кількість робочих місць. Майбутнє агровиробників і за втіленням нових технологій, і за відновленням зрошуваних систем, і за сучасною технікою,- все це підвищить врожайність, а відтак дозволить нам, аграріям, реалізовувати програми розвитку підприємств. Наступним кроком стане будівництво елеватору та маслопереробного заводу у Новокаїрах. Приємно, що в сьогоднішньому Дні поля взяв участь і голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, за підтримки якого реалізується чимало програм з розвитку місцевих громад Серед них – і програма відновлення зрошення. Адже про перспективи аграрної Херсонщини ми можемо говорити за умови реалізації цієї програми».

Для виробників сільгосппродукції, представників влади та фермерських господарств провели демонстрацію зрошувальної техніки вітчизняного заводу «Фрегат», який розробив спеціальні програми, в тому числі і фінансові, аби херсонські аграрії мали змогу придбати собі ці дощувальні машини.

den-polya-xers1

den-polya3

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН