Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Николаевская прокуратура занялась фермерами которые самовольно захватывают земельные участки

Зважаючи на аграрну специфіку регіону, питання законності використання земель сільськогосподарського призначення, які займають понад 2 тис га або 84% від земельного фонду області, останнім часом набули особливої гостроти.

Саме ці землі продовжують самовільно використовуватися сільгоспвиробниками та громадянами, що сприяє тінізації аграрного сектору економіки, виснаженню земельного ресурсу держави, значних втрат бюджету щодо оренди земель.

Так, Миколаївською місцевою прокуратурою № 2 за результатами вивчення стану законності в сфері земельних відносин встановлено факт самовільного зайняття земель сільськогосподарського призначення на території Вітовського району.

Зокрема встановлено, що суб’єкти господарювання незаконно заволоділи землями державної форми власності на територіях Миколаївської, Прибузької, Шевченківської та Калинівської сільських рад Вітовського району загальною площею понад 383 га та користувалися ними за відсутності будь-яких правовстановлюючих документів, що є порушенням вимог Земельного кодексу України.

З метою встановлення винних осіб, притягнення їх до відповідальності та відшкодування завданої шкоди місцевою прокуратурою розпочато 4 кримінальні провадження за ч. 1 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки).

Досудове розслідування доручено Вітовському відділу поліції Головного управління Нацполіції в Миколаївській області.

Закликаємо всіх небайдужих громадян при отриманні інформації або безпосереднього виявлення фактів незаконного використання земель невідкладно повідомляти підрозділи правоохоронних органів з метою протидії цього негативного явища та вжиття заходів, спрямованих на встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.

Николаевский обозреватель

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН