Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині фіскали хабарів не беруть?

Фіскальна служба області виконала річний план надходжень до місцевих бюджетів на 2 місяці раніше. Відтепер всі податки, що надійдуть за листопад та грудень, стануть додатковим ресурсом для територіальних громад Херсонщини. Головне тепер контролювати розподіл коштів, щоб вони не потрапили до кишень корупціонерів. Про це повідомили журналістам під час прес-конференції, яку вперше за два роки разом давали очільники всіх трьох гілок відомства – фіскальної служби, податкової міліції та митниці.

З корупцією і у своїх лавах фіскали борються не перший рік. Нещодавно навіть провели опитування серед представників бізнесу і громадськості, щоб ті оцінили результати очищення. Цифри говорять самі за себе: 62,5 процента відзначили про відсутність корупції у відомстві, третина вказала на мінімальний її рівень і лише десята частина опитаних відповіла, що проблема досі існує, а 4 відсотки респондентів навіть готові дати хабара податківцю чи митнику.

 «Респонденти, яких ми опитували в центрах обслуговування платників, це і асоціації бізнесу, вони в своїх анкетах підтвердили те, що ми маємо суттєве зниження рівня корупції і суттєве покращення відношення бізнесу до органів фіскальної служби», – Ігор КЛИМ, начальник ГУ ДФС у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН