Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Краєзнавці з Каланчацького району

Каланчацький район з його вигідним географічним розташуванням, історико-культурними пам’ятками, неповторними краєвидами, багатою спадщиною, безцінними рекреаційними ресурсами та привітними і щирими людьми, має всі умови для розвитку туризму.

Саме тому з метою координації науково-методичної, організаційної і практичної діяльності різних напрямів туристсько-краєзнавчої роботи 09-10 вересня 2016 року у Софіївському парку Роздольненської сільської ради відбувся районний семінар-навчання «Актуальні проблеми розвитку дитячого туризму і краєзнавства у Каланчацькому районі» з практичним відпрацюванням під час щорічних туристсько-краєзнавчих змагань серед команд педагогічних працівників навчальних закладів району, присвячених 25-й річниці незалежності України, за участю голови голови Каланчацької районної державної адміністрації Ганни Загорулько.

Для участі у заходах прибуло 16 делегацій: Каланчацьких № 1 та № 2, Мирненської, Вадимської, Новоолександрівськаої, Новокиївської, Олексіївської, Олександрівської, Гаврилівської, Хорлівської, Горьківської ЗОШ, Новопавлівського та Роздольненського НВК, Новокиївської спеціальної ЗОШ-інтернату, а також вперше за більше ніж 30-річну історію до участі у туристсько-краєзнавчих змаганнях долучилися команди працівників відділу освіти та районної державної адміністрації.

kalanch-tur3

Відповідно положення, було проведено туристсько-спортивну естафету, що передбачала проходження 10-ти етапів: «Туристський», «Велопроїзд», «Подолання завалу», «Через яр по колоді», «Купини»; переправи за допомогою мотузків: «Маятник», «Паралельні перила»; «Рух по-пластунськи»; «Стрільба з пневматичної зброї».

Усі команди дуже відповідально, організовано змагались, тому в підсумку – різниця у отриманих балах була від одного до трьох (без урахування етапу «Стрільба з пневматичної зброї», який найкраще подолали педагогічні працівники Хорлівської ЗОШ). Естафету найкраще пройшли команди: Каланчацької № 1 (1 місце), Новокиївської, Олександрівської, Горьківської ЗОШ та Новопавлівського НВК.

kalanch-tur4

У конкурсній програмі, а це: краєзнавча вікторина «Україні-25», «Українська народна пісня», «Презентація туристської страви», «Туристський побут» педагогічні працівники усіх навчальних закладів мали змогу проявити свій розум, творчість та креативність.

У вікторині кращими знавцями стали представники команд: Каланчацької № 2, Роздольненського НВК, відділу освіти та районної державної адміністрації.

У презентації страв найкращими були Роздольненський НВК, Новокиївська ЗОШ та спеціальна ЗОШ-інтернат, відділ освіти; незабутні враження справили на журі «не страви, а смакота» команд Гаврилівської ЗОШ та районної державної адміністрації.

У пісенному конкурсі усі команди чарували присутніх народною піснею та артистизмом, але найбільш креативними журі одноголосно визнали педагогів Гаврилівської ЗОШ та Роздольненського НВК.

За підсумками усіх проведених конкурсів команди-переможці отримали грамоти відділу освіти:

І місце – команди Каланчацької № 1 та Гаврилівської ЗОШ;
ІІ місце – Каланчацької № 2, Олександрівської, Новокиївської та Новокиївської спеціальної ЗОШ-інтернату;
ІІІ місце – Роздольненського та Новопавлівського НВК, Мирненської, Олексіївської, Вадимської, Хорлівської, Горьківської ЗОШ, команди відділу освіти та районної державної адміністрації.

Усі учасники отримали сувеніри від районної організації профспілки працівників освіти і науки України (Куршпиль А.О.).

kalanch-tur5

kalanch-tur2

Відділ Освіти Каланчацької Райдержадміністрації
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН