Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вилково на Одещині стане у сім раз більше

Це зроблено для реалізації туристичного потенціалу півдня Одещини

Депутати Одеської обласної ради погодили проект землеустрою, що передбачає відповідну зміну меж міста. Раніше проект узгодили з Кілійською райрадою, якій підпорядковане містечко. Голова постійної комісії облради з питань земельних відносин Олег Бабенко, звертаючись до депутатів, наголосив, що містечко нині існує в межах, затверджених ще у 1950-х, і відведені йому тоді 437 гектарів жодним чином не відповідають його нинішнім туристичним амбіціям.

Вилкове називають українською Венецією. Це придунайське містечко пронизане чисельними каналами, і чи не головний засіб пересування тут човни. Власне, нові території міста — це землі, пересічені каналами та єриками. На цих чисельних острівцях проживають вилківчани. І лише тепер вони зможуть належним чином оформити власність на свої земельні ділянки, купувати та продавати їх. Поза тим у межах міста опиняться об’єкти рекреації та рибного господарства, що зумовлять допоміжні надходження до місцевих бюджетів. За розрахунками міської влади, після розширення Вилкове отримуватиме додатково близько мільйона гривень.

Попри ці переконливі аргументи, обласні депутати на розширення міста погодилися не відразу. Кажуть, що завадили політичні міркування, оскільки розширенням містечка опікувалися представники опозиції. Втім, коли питання винесли на голосування вдруге, зважили на соціальну та економічну значущість запропонованих змін. Тепер, аби українська Венеція збільшилася у сім разів, відповідне рішення мають ухвалити ще й депутати Верховної Ради.

На обласному рівні зроблено ще один важливий крок до реалізації туристичного потенціалу Вилкового. Облрада надала понад 15 мільйонів гривень на ремонт дороги Кілія — Спаське, що проходить через Вилкове. Цей шлях є відгалуженням траси Одеса — Рені, котра зв’язує українське Придунав’я з обласним центром і вже давно потребувала капітального ремонту. Брак якісного сполучення з обласним центром і був головною перешкодою для становлення Вилкового як потужного туристичного осередку на півдні Одещини. Те саме можна сказати й про більшість приморських курортних містечок на півдні області. 

Урядовий Кур’єр

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН