Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині дітей із вадами слуху позбавили безкоштовного харчування

Терміново вжити заходів для відновлення безкоштовного харчування для дітей з вадами слуху, що навчаються у спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Херсонської обласної ради, закликав обласну виконавчу владу народний депутат України Олександр Співаковський.

Відповідно до чинного законодавства, харчування дітей з особливими освітніми потребами має забезпечити держава за рахунок так званої освітньої субвенції. Проте з початку 2018 року у згаданій школі-інтернаті ця стаття видатків з незрозумілих причин фінансово не забезпечується. На цю ситуацію народному депутату поскаржилися батьки учнів школи-інтернату, вони попросили захистити права дітей, що мають особливі освітні потреби.

Народний депутат України Олександр Співаковський вже звернувся до голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва з проханням «доручити відповідним посадовим особам детально вивчити вказану проблему», аби розібратися у причинах її виникнення. У своєму депутатському зверненні він наполягає на необхідності терміново вжити заходів для забезпечення дітей безкоштовним харчуванням у Херсонській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат І-ІІІ ступенів Херсонської обласної ради».

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН