Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ викрила працівницю Херсонського водоканалу, яка поширювала ворожу пресу під час окупації міста

У Херсоні співробітники Служби безпеки викрили чергову поплічницю ворога за підозрою у виправдуванні збройної агресії рф проти України. Зловмисницею виявилась працівниця Херсонського водоканалу, – повідомляє пресслужба управління Служби безпеки в Херсонській області.
За даними слідства, влітку 2022 року, працюючи на захопленому тоді підприємстві, фігурантка організувала поширення пропагандистських газет країни-агресора серед своїх колег.
У цих «виданнях» російські автори виправдовували повномасштабне вторгнення рф, вихваляли місцевих гауляйтерів та закликали людей підтримати загарбників.
Крім того, на шпальтах цієї «макулатури» херсонцям нав’язували негативне ставлення до української армії. Переконували у легітимності «нової» влади та створювали «картинку» турботи росіян до жителів захопленої території Херсонщини.
Після звільнення правобережжя області, зловмисниця сподівалась уникнути правосуддя, вона залишилась у місті та продовжила працювати на підприємстві.
Слідчі Служби безпеки повідомили поплічниці ворога про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.
Заходи із викриття проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 2 человека и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН