Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині судитимуть посадовців Одеського КЕУ та підприємця за розтрату понад 371 тис грн бюджетних коштів

За процесуального керівництва Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно начальниці паливної групи та інженера проектно-кошторисної групи ‒ уповноваженої особи з питань проведення державних закупівель Одеського квартино-експлуатаційного управління, а також фізичної особі-підприємця.

Їм інкримінують: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах, організованою групою; несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих) мереж, що призвело до підробки інформації; складання приватним підприємцем, завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення та надають певні права, вчинене повторно; використання завідомо підробленого офіційного документа (ч. 5 ст. 191; ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191; ч. 5 ст. 361; ч. ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

Встановлено, що у вересні-жовтні 2023 року начальниця паливної групи, зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби діючи з корисливих мотивів, створила організовану групу, діяльність якої була спрямована на заволодіння чужим майном – коштами Державного бюджету України. Зокрема, бюджетними коштами, виділеними на закупівлю паливної деревини твердих порід для потреб Збройних Сил України. В якості виконавця до злочинної діяльності групи вона залучила інженера проектно-кошторисної групи та пособника ‒ фізичну особу-підприємця.

Діючи за заздалегідь розробленим планом та розподіленими ролями, під час проведення державних закупівель вони встановили вартість товару із завідомо завищеною ціною. Крім того, використовуючи підроблені документи, забезпечили визначення «свого» переможця та безпосередньо здійснили завищену оплату за постачання палива.

Таким чином підозрювані заволоділи, привласнили та вчинили розтрату понад 371 тис грн бюджетних коштів.

Наразі фігурантів справи затримано в порядку ст. 615 КПК України та їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУ НП в Одеській області, оперативний супровід – ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН