Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В житловому містечку Одеси провели екодень

Як українські традиції рятують планету

Мамині закрутки, пакет із пакетами та «розвантажувальний день» без м’яса здатні зробити весь світ кращим. Як саме це працює, можна було дізнатися в рамках заходу «Еко-день», що відбувся в житловому містечку ARTVILLE в Одесі 23 травня 2023 року за ініціативи холдингу ZEZMAN та за підтримки Глобального договогу ООН в Україні.   

У рамках заходу Ганна Арінович, проєктна менеджерка Глобального договору ООН в Україні, провела інтерактивну лекцію для мешканців містечка та команди холдингу ZEZMAN про важливість досягнення Цілей сталого розвитку. Лекція була присвячена реальним прикладам та крокам із досягнення Цілей сталого розвитку в повсякденному житті.

— Виявляється, українські традиції справді здатні врятувати світ! Тільки подумайте: мамині закрутки з обов’язковим поверненням банок — це не просто традиція та смакота. Це й розумне використання ресурсів, крафтове виробництво із локальних продуктів, підтримка місцевої економіки та зниження навантаження на логістику, що впливає на зменшення вуглецевого сліду. Звичка зберігати «пакет із пакетами» — також яскравий приклад повторного використання ресурсів. А відмова від споживання м’яса хоча б раз на тиждень допоможе скоротити викиди метану, адже тваринництво є лідером у світі з викидів цього шкідливого газу в атмосферу, — розповіла під час лекції Ганна.

— Ми часто чуємо про глобальні ініціативи, про «турботу про наступні покоління». Але на лекції Ганни я вперше дізналася, які саме маленькі щоденні кроки допоможуть досягти великих, справді глобальних цілей. — Розповіла мешканка містечка Оксана. — Я дуже рада, що можу долучитись до таких змін у рамках заходів, що проводяться просто в моєму містечку завдяки ініціативам ZEZMAN.

На продовження заходу діти містечка ARTVILLE разом із батьками посадили квіти в одній із клумб капсульного парку та засвоїли корисний урок: піклування про планету починається із власного двору.

— Сучасний бізнес, й особливо девелопмент, має бути провідником глобальних змін на краще. Одна з ключових цінностей холдингу ZEZMAN — це підвищення якості життя людей. І досягти цієї мети неможливо без впровадження Цілей сталого розвитку та 10 Принципів Глобального договогу ООН. Ми пишаємось партнерством із Глобальним договором ООН в Україні та віримо, що такі освітні заходи стануть початком великих змін у житті наших мешканців, нашої громади та країни в цілому, — наголошує бренд-менеджерка холдингу Алла Корольова.

«Еко-день» був проведений за ініціативи інвестиційно-девелоперського холдингу ZEZMAN. 10 листопада 2021 року холдинг першим із девелоперів доєднався до ініціативи Глобального договору ООН в Україні. Сьогодні17 Цілей сталого розвитку та 10 Принципів Глобального договору ООН   є невід’ємною частиною стратегії розробки та розвитку проєктів холдингу ZEZMAN: житлових містечок ARTVILLE та KEKS, приватної школи першого ступеня Artville Urban School та мультифункціонального комплексу URBAN MARKET, що наразі будуються в Одеській агломерації.

 Глобальний договір ООН – це мережа найбільшої у світі спільноти відповідальних бізнесів.

Ця особлива ініціатива Генерального секретаря ООН закликає компанії вибудовувати свою діяльність та стратегію з урахуванням Цілей сталого розвитку та на основі 10 Принципів у галузі прав людини, трудових відносин, захисту довкілля і боротьби з корупцією. Організація налічує 21 тис. учасників у 162 країнах світу. Українська мережа має 118 учасників.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН