Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі депутати підтримали проєкт бюджету міста

Про це повідомляє “Український Південь” з посиланням на допис мера Геннадія Труханова:

На сесії міської ради депутатами схвалено бюджет Одеси на 2022 рік. Доходи – 12,8 млрд гривень.Наступного бюджетного року, звичайно ж, буде продовжено роботу з ремонту житлового фонду, оновлення ліфтів, ремонту доріг та інші поточні проєкти. Але все ж таки ми плануємо зосередитися на великих інфраструктурних проєктах.

Інженерна інфраструктура Одеси давно потребує не ремонту, не латання дірок, а принципового оновлення. Наші тепломережі вже давно пережили всі можливі терміни експлуатації. Фахівцями було обстежено 7 одеських мостів. Всі вони – спадщина радянських часів і давно потребують ремонту. Реставрація історичних будівель, пам’яток архітектури тощо – всі ці питання вимагають не точкового вирішення, а комплексного охоплення. І тому міський бюджет наступного року передбачає відповідний фінансовий підхід.

Така стратегія в багатьому стала можливою завдяки підтримці Президента України. На наступний рік нам виділено субвенцію з Держбюджету України у розмірі 200 млн грн – на розвиток міської інфраструктури. Крім того, у Державному бюджеті передбачено субвенцію у розмірі 9 млрд грн – на інфраструктурні проєкти та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери. Впевнений, що значну частину цих грошей також отримає Одеса. Це дає нам змогу повністю зосередитися на проєктах, які життєво необхідні місту! У наших планах – вирішення питань Хаджибейської дамби та Іванівського шляхопроводу, реставрація пам’яток архітектури, створення рекреаційної зони на території парку «Ювілейний» та багато іншого.
Результати сьогоднішнього голосування показують, що з більшістю представників депутатського корпусу ми досягли консолідації щодо питання: якою ми бачимо Одесу в майбутньому? Отже, наша спільна робота має гарну перспективу і принесе користь Одесі та одеситам.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН