Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Верховній Раді рекомендують ухвалити законопроєкт про дошкільну освіту

Комітет Верхової Ради України з питань освіти, науки та інновацій доопрацював до другого читання законопроєкт № 8030 про нову систему дошкільної освіти та рекомендував ухвалити його остаточно.

Про це повідомили у «Слузі Народу». Голова підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Володимир Воронов зазначив, що в законопроєкті № 8030 врахувано найкращий вітчизняний і світовий досвід, сучасні виклики та тенденції, а також євроінтеграційні процеси.

За його словами, головна мета реформи дошкільної освіти в тому, щоб кожна дитина в Україні мала можливість здобувати якісну сучасну дошкільну освіту з урахуванням її індивідуальних особливостей, потреб, інтересів та здібностей. Ключова ідея законопроєкту – запровадження дієвих механізмів для освітнього розвитку дитини від народження.

Планується розвиток мережі ясел та ясельних груп, сімейних (родинних) дитячих садків, міні-садків, мережа груп з різним розпорядком перебування, зокрема короткотривалого чи цілодобового.

Законопроєктом закріплена гарантія територіальної доступності мережі. Також запроваджується справедлива черговість для зарахування до дитячого садочка.

Крім того, законопроєкт закріплює різноманіття провайдерів освітніх послуг. Приміром, дитсадочки можуть створювати також підприємства для дітей своїх працівників, або ж ОСББ – для дітей жителів. Також свої дитсадочки зможуть організовувати інші заклади освіти, громадські об’єднання, фізичні особи – підприємці.

Також у законопроєкті зафіксовані важливі вимоги до освітнього простору для дітей та освітян.

«Розбудова мережі дошкільної освіти – один з приорітетів розбудови освітньої мережі на Херсонщині загалом. Враховуючи безпекову ситуацію, ми розуміємо, що наразі працювати з темою відкриття садочків треба дуже прицільно, оцінюючи потреби та надаючи безпечні рішення. Втім, в разі прийняття законопроєкту, ми матимемо нові дієві рішення до впровадження, що дозволять оновити мережу дошкільної освіти не тільки фізично, відбудувавши пошкоджені заклади, а і на рівні нових підходів до виховання та розвитку дітей області», – прокоментував законопроєкт очільник Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу», перший заступник голови-керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Фото – ілюстративне, з соцмереж.

Партнерський матеріал.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН