Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському державному університеті відбулося засідання ректорату

20 травня у Херсонському державному університеті відбулося щотижневе засідання ректорату. Зібрання пройшло за участі ректора, проректорів, деканів факультетів, завідувачів кафедр, керівників структурних підрозділів, відділів та служб, – про це повідомили в пресслужбі Херсонського державного університету.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський акцентував на питанні посилення інформаційного сигналу про переваги навчання та можливості, які надає Херсонський державний університет як здобувачам, так співробітникам. Йдеться про міжнародну мобільність, навчальні візити за професійним чи науковим спрямуванням до провідних університетів Європи, участь у міжнародних наукових проєктах.

“Щойно з Літньої школи Університету імені Адама Міцкевича у Познані (Республіка Польща) повернулись дві наші колеги. Вони вивчали досвід інтернаціоналізації. Саме зараз наші здобувачі  навчаються у Альпійсько-Адріатичному університеті (Клагенфурт, Австрійська Республіка), Університеті імені Адама Міцкевича (Познань, Республіка Польща), Поморському університеті (Слупськ, Республіка Польща). Фактично, якщо студент володіє англійською мовою та має мотивацію розвиватись, то навчання в українському університеті можна поєднувати із навчанням в іноземних університетах.

Давайте розповідати суспільству про успіхи наших студентів, університету в цілому, адже кожен багато робить для того, щоб підтримувати високу репутацію нашого закладу, який надає якісну вищу освіту навіть у змішаному форматі”, – наголосив ректор.

Перший проректор Сергій Омельчук зазначив, що в університеті тривають Дні науки. Успішно проведено низку заходів минулого тижня. Логічне завершення – вчена рада університету, яка відбудеться 27 травня, із залученням гостей і відзнаками науковців.

“Ми здійснюємо наукові дослідження у надскладних умовах. Але вкотре ми показуємо нашу солідарність, нашу єдність і нашу спорідненість. Та найголовніше ми показуємо нашу силу. Я вдячний кожному, від асистента кафедри до ректора університету, за ту величезну роботу із досліджень, які здійснюються і які знаходять дуже високу оцінку не лише на рівні інституційному, а й на всеукраїнському і міжнародному. Тримаймося, сил нам, наснаги, нових творчих ідей і можливостей. А також інструментарію імплементації і поширення у світовий науковий простір. Дякую усім за величезний науковий вклад у розвиток наукових досліджень”, – зазначив Сергій Омельчук.

Також у ході ректорату проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова повідомила гарну новину: успішно пройдені акредитації НАЗЯВО за спрощеною процедурою освітніх програм «Міжнародне право» першого (бакалаврського) рівня та «Медицина» другого (магістерського) рівнів вищої освіти!

Надалі присутні заслухали доповіді деканів факультетів. Кожен з яких представив ґрунтовний звіт за такими факторами: динаміка контингенту, проблемні питання сесії, план набору на бакалавріат і магістратуру. Окремо доповіли про стан заборгованості щодо оплати за навчання. Детально проаналізували кадрові питання: кадрове забезпечення освітнього процесу, процедури конкурсного відбору, переведення на посади.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

Ректор ХДУ звітував про роботу закладу в 2023 році перед наглядовою радою

Також читайте: Викладачі ХДУ у вишиванках читали вірш Сосюри під звуки тривоги серед руїн (відео)

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН