Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні планують будувати житлові квартали у безпечних місцях, – Мрочко

Асоціація будівельників півдня України планує проєктувати і у майбутньому зводити житло у Херсоні. Місцева компанія готова відбудовувати оселі херсонцям, які були знищені внаслідок російської агресії, – про це повідомили в Херсонській міській раді.
“Сьогодні мав зустріч, яка дуже мотивує. Представник Асоціації Сергій Ратушний запропонував розпочати відновлення з приватного сектора, який сильніше постраждав при затопленні, де найбільше зруйнованих водою будинків. Його компанія залучає донорські кошти і готова виконати повний цикл робіт – від проєктування до здачі будинку під ключ”, – “, – зазначив Роман Мрочко, начальник Херсонської МВА.

Після того, як з території нашої громади буде знято статус зони бойових дій, люди почнуть отримувати компенсації за повністю зруйноване житло і хтось вже не захоче залишатись у Херсоні, поїде будувати нову оселю і життя в інше місто, а хтось буде намагатися відродити власний будинок. Міська влада шукає можливостей підтримати таких людей.


 “У свою чергу запропонував розглянути можливість побудови житлових кварталів на ділянках, які розташовані у нашій громаді, але у більш безпечних місцях. Адже хочеться будувати, допомагати людям вже зараз, щоб вони розуміли свої перспективи. Хоч це і досить ризиковано, але забудовник готовий розглядати такі ідеї у найближчий перспективі.
Маємо план дій на наступних два тижні. Всі проєкти і подальші кроки будуть обговорюватися з жителями громади”, – додав Роман  Мрочко.
Возможно, это изображение 2 человека
 Дивіться, як комунальник відновлюють житлові квартали після авіаудару:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН