Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ відбулося засідання наглядової ради під керівництвом Юрія Рожкова

14 травня в онлайн-форматі у Херсонському державному університеті відбулося засідання Наглядової ради. На порядку денному обговорення ендавмент-фонду, що буде створено в університеті, та поточні організаційні питання. Модерував засідання голова Наглядової ради, депутат Херсонської міської ради Юрій Рожков, – про це повідомили в пресцентрі ХДУ.

Ректор ХДУ зазначив, що наглядова рада – потужний орган, що повинен не тільки консультувати, а мати змогу брати участь у бізнес-процесах, що реалізує університет.

“Ми розглядаємо себе як корпорацію з обслуговування освітніх інтересів студентів і відповідно хочемо, аби робота нашого університету була максимально прозора, ключові процеси були доступні до відповідної екосистеми України. Таким чином через нашу колаборацію, через наші комунікації прагнемо зробити роботу Херсонського державного університету більш прозорою та чіткою. Ми хочемо, аби наша спільна робота дійсно була потужною та відкритою”, – наголосив Олександр Співаковський.

Також на засіданні Наглядової ради Олександр Співаковський прозвітував про рік роботи на посаді ректора.

“Ми вибудовуємо систему, при якій цифровізація, інтернаціоналізація, наукові дослідження, робота з документування історії та підтримки двох офісів для збереження ідентичності Херсонщини – все працює у межах виконання Стратегії розвитку ХДУ до 2027 року. Спираємось на об’єктивні показники – рейтинги, які дають уявлення про результати спільної роботи”, – прокоментував ректор.

До обговорення звіту ректора долучилися представники Наглядової ради. Зокрема, голова Наглядової ради ХДУ Юрій Рожков відмітив високі показники активності студентів і в цілому позитивні тенденції в роботі закладу освіти.

Мирослав Дурдинець,начальник відділу № 5 управління забезпечення діяльності керівництва Міністерства внутрішніх справ Департаменту організації діяльності МВС України, член Наглядової ради, запропонував визнати роботу ректора відмінною, наголосивши, що ХДУ має стратегічне значення як для півдня, так і для України в цілому:

“Я вважаю, що ви показали фантастичний результат. Вас чути, вас знають. Університет займає активну громадянську позицію, освітню та наукову діяльність проводять на високому рівні, тому пропоную затвердити та визнати роботу відмінною”.

Після затвердження звіту перейшли до розгляду поточних питань.

Юрій Рожков та проректорка з міжнародної, соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Алла Цапів представили проєкт основних напрямів роботи Наглядової ради.

“Ми готові співпрацювати абсолютно у всіх сферах діяльності університету, переймати досвід, навчатися та створювати такий документ, що уніфікує наші права та взаємодії та фокусується на правах та обов’язках з нашої сторони та Наглядової ради, тому що 5 років попереду і ми зараз знаходимося в зоні турбулентності, але працюємо задля розвитку та розбудови освіти в Україні та Херсонщині”, – зазначила проректорка.

Зазначимо, що наприкінці січня вчена рада ХДУ прийняла рішення про заснування ендавмент-фонду. Мета – забезпечення стабільного розвитку університету, матеріально-технічної бази, фінансової допомоги студентам, спонсорування окремих кафедр, музеїв, структурних підрозділів, стипендії для видатних викладачів та вчених, досліджень тощо.

Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Віннник представив модель роботи фонду та його засновників. Так, окрім ректорів різних каденцій до складу засновників входитиме голова студентського парламенту та три представники від Наглядової ради, за кандидатури яких ще має пройти голосування.

“Всі рішення проводитимуться через вчену раду. Таким чином ми одного боку зможемо все-таки асоціювати цей благодійний фонд з Херсонським державним університетом, а з іншого забезпечити широкі можливості для того, аби додатково фінансово допомагати університету розвиватися”, – наголосив проректор.

Крім того, під час роботи було внесено пропозицію проводити засідання Наглядової ради раз на квартал, а не на півріччя.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

Як змінилася військова термінологія: викладачка ХДУ представила колегам з України та Німеччини наукове дослідження

Дивіться відео, як Херсонський державний університет проводить флешмоб до Дня вишиванки:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН