Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Україні понад 300 автобусів стоїть мертвим вантажем, —  нардеп Олексій Леонов

Україна стикається з проблемами у використанні електротранспорту через постійні удари по енергетичній інфраструктурі. Одним з можливих шляхів розв’язання цієї проблеми є розмитнення автотранспорту, який надходить як гуманітарна допомога, вважає народний депутат Олексій Леонов.

Зокрема він повідомив, що з початку широкомасштабної війни наші міста отримали значну кількість автобусів, як гуманітарну допомогу.

«Це актуальне питання не лише для Одеси, але й для багатьох міст України, які стикаються з аналогічними проблемами. Тільки в Одесі є майже 30 одиниць автобусів великого класу. Вони — низькопідлогові та цілком відповідають програмі безбар’єрного середовища. А в цілому по всій Україні понад 300 автобусів стоять мертвим вантажем», – заявив парламентар.

Їх використанню заважають обмеження, які пов’язані з забороною комерційної експлуатації гуманітарної допомоги, та відносно низки екологічні стандарти.

Олексій Леонов вже звернувся до колег у парламенті та до керівництва Міністерства інфраструктури з пропозицією оперативно розглянути це питання. Зареєстрований законопроєкт, який передбачає внесення змін до закону “Про гуманітарну допомогу”, може стати першим кроком у вирішенні проблеми поповнення комунальних автопарків.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

На Херсонщині через обстріли знеструмлено 52 населені пункти, – Міненерго

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН