Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховчанина Романа Пашкевича судитимуть за держзраду: підтримав окупаційну владу з перших днів вторгнення

Нова Каховка окупована з перших днів повномасштабного вторгнення.   Чиновник Новокаховської міської ради за підтримку окупантів спочатку отримав підозру, а тепер його справа розглядатиметься у суді.

Прокурори Каховської окружної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Нової Каховки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Слідством встановлено 42-річний обвинувачений у березні 2023 року добровільно погодився на призначення його «членом виборчої комісії Херсонської області І скликання» – органу, створеному незаконною владою для організації та проведення псевдовиборів на території окупованої Херсонщини, – повідомляє  Херсонська обласна прокуратура.

Чоловік брав участь у роботі комісії, що працювала в окупованому Генічеську.

Перевіряв правильність складання протоколів представниками «територіальних виборчих комісій». Фіксував наслідки «голосування» та остаточно підраховував відсотки голосів, відданих за ворожі політичні партії. Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУНП в Херсонській області.

Нагадаємо, Роман Пашкевич до 2020 року очолюва у Дніпрянах сільську раду, після виборів 2020 року став начальником  організаційного відділу Новокаховської міськради. Він відповідав за підготовку сесій міськради, зв’язок із депутатськими комісіями, підготовку проєктів рішень, протоколів засідань тощо. Роман Пашкевич  ходив на роботу у вишиванці, але з перших днів повномасштабного вторгнення пішов на співпрацю з російськими військовими.

Читайте на сйаті інформаційного видання “Український південь”:

Херсонська енергопостачальна компанія поверне 300 тисяч гривень до бюджету Дар’ївської громади, – прокуратура

Дивіться відео, як знищують російських військових у Кринках в нашому телеграм-каналі:

Три кола пекла для окупантів на лівому березі Херсонщини, де вже більше півроку під носом у ворога українські морпіхи тримають плацдарм.

Дивіться на ютуб-каналі інформаційного видання “Український південь”, як проходить евакуація населення з небезпечних зон на правобережжі Херсонщини.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН