Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Києві відбудеться всеукраїнський освітній форум «Управління закладами вищої освіти у час війни»

26-27 березня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбудеться щорічний Форум Альянсу українських університетів, – про це повідомляє пресслужба організаторів.
Вже другий рік українські університети демонструють всьому світу свою стійкість під час повномасштабної російської агресії.
Попри фізичні руйнування, релокації, фінансові та ресурсні обмеження, університети продовжують виконувати свою академічну та соціальну місію.
Як управляти цією стійкістю?
Які механізми та моделі виявилися сталими і можуть використовуватися для масштабування?
Ці відповіді шукатимуть на цьогорічному Форумі Альянсу українських університетів. Учасники зосередиться на питаннях пошуку та залучення талантів на освітньому ринку, питаннях управління стратегічними змінами, залучення бізнесу до співдії, зокрема участі у Наглядових радах університетів, а також інструментах забезпечення фінансової стійкості та побудови взаємодії в трикутнику “бізнес-влада-громада”.
Робота Форуму відбудеться в трьох тематичних секціях – “Управління талантами”, “Управління стратегічними змінами”, “Управління фінансовою стійкістю”, впродовж яких члени Альянсу та представники бізнесу поділяться власними моделями, а учасники зможуть напрацювати підходи для своїх спільнот у форматах групової роботи та Світового кафе. Також під час Форуму відбудеться презентація дослідження по управлінню університетами від Благодійного фонду “Повір у себе” родини Іванчиків.
 
“Форум передбачає плідну роботу усіх учасників. Секції побудовані для обміну думками, коментування, обговорення та формулювання пропозицій рішень для подолання сучасних викликів. Форум спрямований на досягнення консенсусу в подальших кроках освітянської спільноти, як частини громадянського суспільства,”, – зазначає Єлизавета Щепетильникова, виконавча директорка Альянсу.
 
Це щорічний Форум, що проводиться Альянсом українських університетів, до якого входить шість закладів вищої освіти – Київський національний університет імені Тараса Шевченка (м. Київ), Київська школа економіки (м. Київ), Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» (м. Дніпро), Національний університет водного господарства та природокористування (м. Рівне), Сумський державний університет (м. Суми) та Український католицький університет (м. Львів).
Програма Форуму та реєстрація на подію: http://surl.li/rsfgp
 Читайте на сайті інформцаійного видання “Український південь”:
 Дивіться на ютуб-каналі інформційного видання “Український  південь”:
https://youtu.be/kDna1LFztto?si=kdHBpnVeIiCT0B8j

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН